Rize'de içme suyunda Norovirüs tespit edildi

Rize'de içme suyunda Norovirüs tespit edildi. Son bir haftada ishal, mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle 1067 kişi hastanelik oldu.

soL (HABER MERKEZİ) Rize merkezde aynı kaynaktan içme suyu alan İslampaşa, Gülbahar ve Portakallık mahallelerinde bulantı, sağlık şikayetleriyle 1067 kişinin hastaneye başvurmasının ardından inceleme başlatıldı. İçme suyundan alınan numunelerde yapılan incelemelerde, içme suyunda Norovirüs tespit edildi. Bunun üzerine Belediye ekipleri her üç mahalleye su verilen Hamzabey Deposu'nu kapattı.

Olayın ardından Rize Valisi Zekeriya Şarbak, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Norovirüs nedeniyle ortaya çıkan gastroenteritenin, klinik olarak bulantı, kusma ve ishal gibi belirtileri olduğunu belirterek, "Hastaların çoğu, hafif şikayetlerle bu hastalığı ayakta geçirir. Yatarak tedavi edilenlerin oranı oldukça düşüktür. Çocuklarda, yaşlılarda ve ciddi hastalığı olanlarda, ağır klinik tablolara neden olabilir. Hastalık 3-4 günde kendiliğinden veya tedavi desteğiyle iyileşir. Korunmada kullanılan etkin bir aşı yoktur" dedi.