Rize'de bugün ne oldu?

Bugün Rize'de oldukça tehlikeli saatler yaşandı. Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için açıklama yapmak isteyen ADD, Eğitim İş ve TGB üyelerine sayıları bir ara 600'e yaklaşan bir güruh saldırdı. Bunun üzerine ADD binasına sığınan göstericiler can güvenliği olmaksızın saatlerce içeride mahsur kaldılar...

Rize’de, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto eden Türkiye Gençlik Birliği, ADD ve Eğitim İş üyelerine 600 kişilik bir güruh linç girişiminde bulundu.

Hürriyet'in haberine göre, arbede sırasında yaralananlar da bulunurken, grup Atatürkçü Düşünce Derneği binasına sığındı.

Binada fenalaşan TGB’li genç bir kızın bulunduğu ambulansa bile saldırı girişiminde bulunuldu.

Çok az sayıda polisin önlem aldığı binada gerginlik uzun süre devam ederken, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) sığınan yaklaşık 30 kişilik grup için Trabzon’dan gelen takviye ekiplerle birlikte Özel Harekat ekipleri ve TOMA aracı ile çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. ADD binası çevresinde toplanan yaklaşık 600 kişilik grup, ’Burası Rize, buradan çıkış yok’ sloganları atıp, ADD binasını taşladı. Bu sırada ADD binasından çıktığı iddia edilen iki genç saldırıya uğradı. Polis aracına bindirilen iki genç güçlükle kalabalığın arasından uzaklaştırıldı.

(soL -Rize)