Reyhanlı’daki köy okulları cephanelik yapıldı iddiası

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Reyhanlı’nın sınır köylerindeki okulların cephaneliğe dönüştürüldüğünü iddia etti. Ediboğlu, “milletvekilleri sadece Apaydın Kampı’na değil Reyhanlı’da cephanelik olduğu belirtilen okullara da alınmıyor” dedi.

Hatay’da her gün yeni bir skandal daha ortaya çıkıyor. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki sınır köylerinde okulların cephanelik haline getirildiğini ileri sürdü.

Hatay ve Kilis’in Avrupa tarafından riskli bölge olarak kabul edildiğini vurgulayan Ediboğlu Cumhuriyet gazetesinden Akın Bodur'a konuştu:

“İsviçre Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumu, tatile giden vatandaşlarına seyahat poliçesi düzenlerken Hatay ve Kilis’i kapsam dışında tutmaya başladı. Bu iki ile gidilmemesini, gidilmesi halinde ‘yüksek riskli bölge ve savaş bölgesi’ olması nedeniyle masrafları karşılamayacağını belirtiyor. Antakya doğumlu olan ve Alman ordusunda subay olarak görev yapan bir vatandaşımıza da izne ayrılırken ‘Türkiye’ye gideceğim’ sözü üzerine ‘Hatay’a gidemezsin. Gidersen ordudan ilişiğini keseriz’ deniliyor ve Antakya’ya gelişini yasaklıyor. Bunun üzerine söz konusu kişi Mersin’deki akrabalarının yanına gidip ailesini Mersin’e çağırarak görüştü ve Almanya’ya geri döndü.”

Hatay ve Kilis’i riskli bölge ilan eden kurumları sayısının giderek artacağını ifade eden Ediboğlu, “Avrupa bu durumu görüyor, ama biz gizliyoruz. Hatay’da ‘hiçbir şey yok’ diyenler sadece yaygara koparmasın ve çıksın sorumluluk aldıklarını açıklasınlar. Buradaki katillerin bir şey yapmaları halinde, sorumlu olduklarını belirtsinler. Ben iddiamın arkasındayım ve ispat etmeye de hazırım” diye konuştu.

Milletvekillerinin sadece Reyhanlı’da Suriyeli askerlerin kaldığı Apaydın kampına değil, sivillerin bulunduğu kamplara da alınmadığını vurgulayan Ediboğlu, “Milletvekili arkadaşlarım Faruk Loğoğlu, Ali Serindağ, Aytuğ Atıcı ve Refik Eryılmaz ile birlikte heyet olarak gittiğimiz Yayladağı girişinde sivil sığınmacıların kaldığı çadır kente de alınmadık. Milletvekilleri, silahlı militanların savaş için sokulduğu Reyhanlı’nın Kuşaklı ve Bükülmez köylerinde cephanelik olduğu öne sürülen okullara da alınmıyor. Milletvekilleri buralara neden sokulmadı? Gizlenen nedir” dedi.