Radyo çalışanları gözaltına alındı

İstanbul'da Özgür Radyo çalışanları Sinan Gerçek, Metin Özalp ve Mine Özalp ile İzmir'de Demokrat Radyonun Genel Yayın Koordinatörü Nadiye Gürbüz polis tarafından gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'da 95.1 frekansından yayın yapan Özgür Radyo çalışanları Sinan Gerçek, Metin Özalp ve Mine Özalp ile İzmir'de 107.3 frekansından yayın yapan Demokrat Radyonun Genel Yayın Koordinatörü Nadiye Gürbüz polis tarafından gözaltına alındı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) gözaltıları kınadı. Radyo çalışanlarının gözaltına alınmasını doğrudan düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırı olarak değerlendiren TGDP, tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep etti.
Başbakan Erdoğan'ın yazar Çetin Altan'a verilen ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin düşünceyi mahkum eden bir ülke olmadığını söylemesinin gerçeklerle bağdaşmadığını belirten TGDP cezaevlerinde hala 21 gazeteci ve yazarın bulunduğunu söyledi.

Saldırının keyfiyette sınır tanımayan "Terörle mücadele yasası"nın sağladığı yetkilerle yapıldığını hatırlatan TGDP açıklamasında "TMY ve benzeri maddeler yürürlükte olduğu müddetçe söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırıların sistematik devlet politikası olarak devam ettiği sürece 'Türkiye düşünceyi mahkum eden bir Türkiye' olmaya devam edecektir" ifadesine yer verdi.