Papuç: Tüccar siyasetçilere dur demeliyiz

Türkiye Komünist Partisi Bolu Belediye başkan adayı Murat Papuç, AKP’li Bolu belediyesinin “Tüccar siyasetçi” anlayışının en güzel örneklerini sergilediğini söyledi.

soL (Bolu) TKP Bolu Belediye başkan adayı emekli asker Murat Papuç, AKP'li Bolu belediyesinin 2004 seçimlerinde söz verdiği projelerin birçoğunu yerine getiremediği söyleyerek, "Şu anda Bolu'ya göz attığımızda halen tamamlanmamış ve yarıda bırakılmış birçok projeden söz etmek yerinde olur" dedi. Askerlik yaptığı dönemde Bolu'ya çok kereler geldiğini söyleyen Papuç, "2004 seçimleri esnasında verilen sözler aradan geçen beş yıllık süreçte yerine getirilmeli ve AKP'li Bolu belediyesi yeni projelerle Bolu halkının karşısına çıkmalıydı" dedi. Genel toplamda Bolu belediyesini büyük ölçüde başarısız ve vasat olarak nitelendirdiğini ifade eden Papuç, "Bu yüzden Bolu halkı 29 Mart günü oy kullanırken elini vicdanına koymalı ve kendisine empoze edilmeye çalışılan bu türden ucuz politikalara prim vermemelidir" dedi.

Seçimlerde her Bolulunun kendisini birer Köroğlu olarak görmesi gerektiğini de vurgulayan Papuç, "Örneğin Bolu'da partimizin alacağı 20 bin ya da 30 bin oy tüm Türkiye'de büyük yankı yapar. Biz de gerçek Köroğlu'nun kim olduğunu Bolu beylerine gösterebiliriz" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere kadar sadece Bolu ile ilgili konuların tartışılmaması gerektiğini de söyleyen Papuç, "Bolu beyleri 1001 gece masalları ile Türkiye'nin felakete sürüklenişini örtbas etmeye çalışıyorlar. Bilirsiniz 1001 gece masalları bittiği zaman masalcı öldürüleceği için, yeni öyküler uydurmak zorundadır, anlatırda anlatır... Bolu beyleri masal gibi projeler uydurmak için ıkınıyorlar, hayalcilikte ve yalanda sınır tanımıyorlar. 'Siyaset değil, iş yakacaklar'mış. Siyasetten anlamıyorlar ki yapsınlar. Anladıkları aday adayı olmak yarışı, ekip değiştirmek, akçeli işlerin peşinden koşmak, pazarlık yapmak... Bir de birbirlerini saraylarında ziyaret edip lazımlık içindeki projelerin değiş tokuşunu yapıyorlar. 'Aman önemli değil benim baş bey olmam, sen olursan benim projemi de yap, akçeleri sonra paylaşırız' diyorlar. Her gün karanlık bir delikte sözler veriyorlar, sözler alıyorlar" dedi.

Bağımsız, başı dik sosyalist Türkiye' yi kurmak için, öncelikle olarak piyasacı partilerin hâkimiyetine son vermek gerektiğini söyleyen Papuç, "Bunlara verilecek her oy BOP'a verilen oy olacaktır, Amerika'ya IMF'ye dilencilik, Filistinli bir çocuğu öldüren İsrail mermisi olacaktır. Bunlara verilecek her oy Bolu'da eğitim gören bir mehmetçiği Afganistan çöllerinde Amerikalılar'ın emrine verecektir. Bizimde Türkiye'de, Bolu'da yapacaklarımız var elbet. Masal anlatmıyoruz, anlatmayacağız. Birlikte karar vereceğiz. Ama bu markacı, vizyoncu, projeci beyleri, baş yalakaları, işbirlikçileri, masalcıları tarikat üssü haline getirilen Abant'ta bir süre misafir edip, tedavi etmeye çalışacağımıza söz verebiliriz" dedi.