"Oyumuzu AKP'ye vermiştik"

Malatya’da hükümetin desteğiyle başlatılan “Kentsel Dönüşüm Projesi”nden mağdur olan halk, dernek kurarak mücadele etmeye başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Malatya'nın Beydağı eteklerinde hükümetin desteğiyle başlatılan "Kentsel Dönüşüm Projesi" şimdiden halkı mağdur etmeye başladı. Malatya'da 9 mahalledeki tüm gecekonduların yıkılarak yerine yeni yerleşim birimleri kurulmasını öngören projeye karşı Beydağı halkı, dernek kurarak mücadele etmeye başladı.

"Beydağı Yamaçları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği" adı altında bir araya gelen mahalle halkı adına açıklama yapan Dernek Başkanı Mehmet Sait Aytekin yaptığı açıklamada, "Burada birçok mahalle sakini bu proje yüzünden mağdur olmuştur. Yanlış vaatlerde bulunan belediye resmen halkı kandırmıştır. Biz de kendimizce bir çözüm yolu aramaya başladık ve tüm kentsel dönüşüm mağdurları olarak bir dernek kurarak sesimizi duyurmak istedik" dedi.

AKP evimizi başımıza yıkıyor
Mahalle sakinlerinden Ayşe Güngör ise, "Biz bu evlere hayatımızı barkımızı verdik. Oyumuzu AKP'ye verdik ve bu manzarayla karşılaştık. Kendileri ne yaptı? Evimizi başımıza yıkıyor. Allah korkusu yok bunlarda. Sanki bizlere verdikleri para ile çocuk kandırıyorlar. Ancak şunu bilsinler ki ölümümüz ver dönüşümüz kesinlikle yok" sözleriyle belediyeye ve hükümete ateş püskürdü.

Bina ve arazilerine değerlerin altında fiyat verilmek istendiğini belirten mahalle halkı, "Zamanında geldiler burada yol geçecek deyip ölçüm yaptılar. Şimdi ise önümüze bir liste getirip sizin hakkınız bu diyorlar. Böyle olmaz. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Binamızın ve arsamızın değeri bu değil ama bunlar bizlere çok düşük fiyat verdiler. Bunlar bizleri gasp mı etmeye çalışıyor? Burada bir hata var ise düzeltsinler, bizleri mağdur etmesinler. Unutmasınlar bu halk tokat vurur. Yanlış var ise biz onları sandığa gömeriz. Onun için bizlerin hatalarını düzeltsinler ya da birileri gerekli açıklamayı yapsın. Her şey tozpembe değil" ifadelerini kullandılar.