‘Oy istemeye gelmesinler’

Avlaşa Köyü’nün çocukları, yapılmayan bozuk ve çamurlu yollar nedeniyle okula eşek ve traktörlerle giderken veliler bu kötü manzaranın sebebinin siyasi olduğunu söylüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Manisa'nın Selendi ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Avlaşa Köyü'nde çocuklar, ilkel koşullarda okula gidiyor. Avlaşa'ya bağlı Araplar, Firdanlar ve Deveciler mahallelerinde yaşayan toplam 10 öğrenci, 13 kilometre uzaklıktaki Avlaşa merkezde bulunan okullarına, eşek sırtında ya da traktör ile ulaşıyor. Bozuk ve çamurlu yollar nedeniyle servis araçlarının giremediği bu mahallelerde öğrenciler, dondurucu soğuğa rağmen kilometrelerce mesafeyi eşek sırtında kat ediyor.

Bu koşulların sebebini siyasi nedenlere dayandıran Araplar Mahallesi'nden 55 yaşındaki Hüseyin Alp, yerel seçimlerde köy muhtarına oy vermedikleri gerekçesiyle yollarının asfaltlanmadığını söyledi. Alp, bu nedenle dört komşusunun da yetersiz hizmet nedeniyle mahalleden ayrılmak zorunda bırakıldığını belirtti. Yetkililere seslenen Hüseyin Alp, "Buranın yolu yapılmazsa çocuklarımızı ve torunlarımızı okula göndermeyeceğiz. Bunun sorumlusu kim olacak? Biz gereken dersi yaklaşan yerel seçimlerde vereceğiz. Bize oy istemeye gelmesinler, önce yolumuzu yapsınlar daha sonra gelsinler. Ben torunlarımı okula göndermek için sabahın erken saatlerinde eşekler ile yola çıkıyorum. Yağmur çamur demeden çocuklarımı okula götürüyorum. Biz bunları hak etmiyoruz" dedi.

Köyün çocuklarını traktörüyle okula götüren Deveciler Mahallesi'nden Veli Kaya ise, "Kendimin ve komşularımızın çocuklarını her sabah okula götürdüğüm için iş yapamıyorum. Bu yetmiyormuş gibi cebimizdeki tüm paramızı mazota veriyoruz. Biz Türkiye'de yaşamıyor muyuz, biz insan değil miyiz? Bazı yetkililer, köylerimizde sorun yok diyor. Bunu diyenleri köyümüze davet ediyoruz. Gelsinler de bizim halimizi görsünler" dedi.