Okmeydanı halkı Berkin'e sahip çıkıyor

İstanbul Okmeydanı halkı polis teröründen nasibini alarak gaz bombasıyla ağır yaralanan ve hala hastanede bulunan Berkin Elvan için yürüdü. Eyleme katılanlar Berkin iyileşene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Gezi eylemlerinde bakkala ekmek almaya giderken polisin başından gaz fişeğiyle vurduğu ve halen komada bilinci kapalı şekilde uyutulan 14 yaşındaki Berkin Elvan için İstanbul Okmeydanı'nda yürüyüş yapıldı. Yürüyüş saat 21:00’da Berkin’in oturduğu evin yakınlarındaki Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Sağlık Ocağı önünde yüzlerce kişilik kitlenin toplanmasıyla başladı.

'Polisler yakalanıp cezalandırılsın'
Berkin’e hazırladıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla aileye de‘yanınızdayız’ mesajları verildi. Aile, Berkin’i ve Taksim İlkyardımda hala komada yatmakta olan Mustafa Ali Tombul’u vuran polislerin yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Sağlık Ocağının önünden Berkin’in yattığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine yürüyen topluluk hastanenin önünde basın açıklaması yaptı. Okmeydanı halkının yaptığı açıklamada şunlar söylendi:

'Ülkemizin onurlu evlatları'
"AKP iktidarı aylardır, zulüm ve sömürü politikalarına karşı isyan eden, ayaklanan halka karşı azgınca saldırıyor. Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı bugün Hitler faşizmi geride bıraktığı için övünebilir. Berkin ve Ali’yi vuran polisler hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Bizler Berkin’in yanındayız. Berkin’in yaşama tutunmasına bir soluk,bir güç olacağız. Berkin’in katilleri yakalana kadar, cezasını çekene kadar adalet istemeye devam edeceğiz. Bugün Berkin bu hastanede komada, bilinci yerinde değil. Onu vuran polisler ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Berkin Elvan’ı ve Mustafa Ali Tombul’u vuran polisler cezalandırılsın talebiyle buradayız. Onlar yargı önüne çıkartılıp cezalandırılana kadar burada olmaya devam edeceğiz. Bu talebi yükseltelim. Berkin ve Ali ülkemizin onurlu evlatlarıdır. Onun ve ailesinin yanında olalım. Bir karanfille bir merhabayla onlara güç verelim yanlarında olalım.’’