Öğrencilere kurtlu ve böcekli yemek

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesindeki bir ilköğretim okulunda taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere kurtlu ve böcekli yemek verildi.

soL (Adana) Sazbaşı ve Gazi mahallelerinden taşımalı eğitim kapsamında 100 öğrencinin taşındığı ve toplam 310 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, yemek ihalesini merkezi Mersin'de bulunan özel bir firma aldı. Firma tarafından okula getirilen yemeklerden pilavda kurt, patlıcanda ise hamam böceği yavrusu gören öğrenciler, durumu öğretmenlerine söyledi.

Yapılan incelme sonrası, olay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa iletilirken konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, düzenlediği basın toplantısında, yemeklerde kurt ve böcek olduğunun tespit edilmesinin ardından firmayla yapılan anlaşmanın feshedildiğini bildirdi. Yasal incelemenin sürdüğünü belirten Beyoğlu, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerin sağlığıyla hiç kimsenin oynamasına izin vermeyiz. Firma hakkında inceleme başlattık. Yapacağımız inceleme neticesinde ihmali olanlar hakkında yasal müeyyideler uygulanacak" dedi.

Daha önce de kurtlu çıktı

Öğrenci velileri, sözleşmesi iptal edilen yemekçilik firmasının geçen yıl da verdiği yemekte benzen sorunlar yaşandığını ileri sürdü. Çocuklarına kurtlu ve böcekli yemek yedirilerek insan sağlığına dikkat edilmediğini ileri süren veliler, "Daha çok para kazanmak için çocuklara kurtlu böcekli yemek veriliyor. Bu insan vicdanına sığmaz" diye tepki gösterdi.