“Ne kadar zararlı yatırım varsa Samsun’a”

Samsun’da bir İngiliz firması tarım arazisi üzerine kuracağı fabrika için çalışmalara başladı. Duruma tepki gösteren çevre örgütleri ne kadar zararlı yatırım varsa sessiz sedasız Samsun´a getirildiğini söylüyor.

soL (HABER MERKEZİ) İngiliz bir firmanın Samsun'un Çorak köyü yöresinde şeftali ağaçlarının bulunduğu bir araziye çimento fabrikası kurmak üzere çalışmalara başladığı öğrenildi. .Firmanın, enerji sağlanması için YEDAŞ Samsun Müessese Müdürlüğü&acutene başvurduğu bulunduğu ve fabrika ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmalarını da hızlandırdığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan EMO Başkanı Suat Yılmaz, firmanın YEDAŞ&acutea enerji talebi için başvuruda bulunduğunu kaydederek, "Ne kadar zararlı yatırım varsa sessiz sedasız Samsun&acutea getiriliyor. Verimli araziler üzerine zararlı tesisler yapılmak isteniyor" dedi.

Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar, İl Özel İdaresi&acutene bağlı Kalkınma Ofisi&acutene bir yazı yazdıklarını, yazıda Samsun&acutea yapılması düşünülen termik, doğalgaz çevrim santralleri, demir çelik ve çimento fabrikalarının hangi bölgelerde konuşlandırılacağı ile ilgili kendilerine bilgi verilmesini istediklerini belirtti. Talatlar İngiliz firmasının tarım arazisi üzerine kurmayı planladığı fabrika için, tarım arazisi üzerine böyle bir tesisin kurulacak olması düşündürücü olduğunu, Kalkınma Ofisi&acutene yazdıkları yazıda, konu ile ilgili bilgi istediklerini söyledi.