Nazım Hikmet Antalya’da anıldı

Nazım Antalya’da iki farklı etkinlikle anıldı.

soL (Antalya) Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümünde Antalya'da, iki gün arayla iki anma etkinliği vardı. İlk etkinliği Büyükşehir Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür Vakfı düzenlerken, ikinci etkinlik Antalya Sanat Cephesi tarafından gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "şiir ve müzik şöleninde" tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Cüneyt Türel ve Altan Gördüm şiirler okudular. Daha sonra sahneye çıkan Melike Demirağ da yeni çıkardığı albümden parçalar okudu.

Bir sonraki gün Antalya Sanat Cephesi tarafından yapılan "Ölümünün 46. yılında Nazım aramızda!" başlıklı etkinlik ise ANSAN Sergi Salonu'nda gerçekleşirken, etkinliğe büyük bir katılım oldu. Nazım Hikmet'in yaşamöyküsünün anlatıldığı sinevizyon gösterisine, şairin kendi sesinden şiirler eşlik ederken, daha sona Çağrı Kınıkoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Nazım Hikmet'in Küba Seyahati" adlı belgesel film gösterildi. Gerek Küba devrimi gerekse de Nazım Hikmet'in siyasi kimliği açısından son derece çarpıcı başlıklar içeren belgeselde, Kübalı bir kadın şairin anlattığı bir anı, izleyicileri derinden etkiledi: "Gençliğimde bir gün yanlarından geçtiğim Kübalı gençlerin okuduğu bir şiir dikkatimi çekti. Şöyle diyordu (Yavrum, seni Türkiye Komünist Partisi'ne emanet ediyorum). Çok etkinlendim. Gidip sordum, kim yazmış bu şiiri diye. Nazım dediler. O günden sonra Nazım Hikmet'in hayranı oldum. Bütün şiirlerini okudum. Oğlunu Komünist Parti'ye emanet etmesi çok anlamlıydı. Bizler de çocuklarımızı Komünist Parti'ye emanet etmeliyiz."

Antalya Sanat Cephesi'nin düzenlediği etkinlikte yoğun bir katılım izlenirken etkinlik alkışlarla sona erdi.