Nazilli de cemevi açılışı

Nazilli Cemevi ve Kültür Merkezi'nin açılışı çok sayıda Alevi yurttaşın yanı sırası siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Nazilli Alevi Kültür Derneklerine bağlı Cemevi ve Kültür Merkezi Alevi yurttaşların ve dostlarının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Açılışa TKP, İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Nazilli Şubesi, CHP, İP ve çok sayıda sendika ile sivil toplum örgütü de katıldı.

Açılış töreni dağıtılan yemek sonrası Nazilli Cemevi ve Kültür merkezi başkanı Ali Haydar Yetim'in konuşması ile başladı. Konuşmasına etkinliğe katılanları selamlayarak başlayan Yetim, kendilerinin eşit yurttaşlık, demokrasi, adalet, hukuk, emeğe saygı talep ettiklerini ancak iktidarın “ileri demokrasi” adı altında hukuksuzluk, adaletsizlik,insan hakları ihlali,yolsuzluk,yoksulluk,biber gazı,polis copu ve kadınların kapanmasını önlerine koyduğunu söyledi.

'Devletin Alevisi olmayacağız'
Ali Haydar Yetim konuşmasına, “İktidar Alevilere ve ilericilere uygulanan hukuksuzlukları görmemektedir. Ancak Fazıl Say'ı gördü. Fazıl Say'ın cezasına kaynaklık eden yasaya göre halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak suçmuş. Eğer bu ceza maddesi uygulansa, inanın bu ülkede Alevilere yapılan aşağılamalardan dolayı memlekette hapishaneler ağzına kadar tıka basa Sünni ulema ile dolardı. Açılım deyince AKP’nin aklına ilk para geliyor. Dedelerinize maaş bağlayalım diyorlar.Biz dedelerimize bakarız.Sizin paranıza ihtiyacımız yok.Siz bizim vergilerimizle,Sünni imamların ve bizi döve döve öldüren, kör bırakan polisin maaşlarını ödeyin. Maaş verip benim dedem, benim alevim diyeceksiniz. Size para veriyorum benim istediklerimi söyleyeceksiniz diyeceksiniz. Sizin, yani devletin Alevisi olmayacağız. Aylardır bir demokratikleşme lafıdır gidiyor. İçinden andımızın kaldırılması ve sıkma başa izin çıktı. Bu ülkede Alevilere ve Kürtlere hakları verilmeden ve eşit yurttaşlık hakkı alınmadan barış sağlanamaz” diyerek devam etti.

Açılış töreni türküler ve semah gösteresi ile devam etti.