Muğla'dan ortak açıklama

Muğla'da bir öğrencinin silahla ağır yaralanması ile sonuçlanan saldırı ile ilgili Muğla'daki bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ortak bir açıklama yayınladı. Milas Emek ve Demokrasi Platformu da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Muğla'da geçtiğimiz günlerde ülkücülerin Kürt öğrencilere gece sokakta saldırması ile başlayan ve Muğla Üniversitesi öğrencilerinden Şerzan Kurt'un polisin silahından çıktığı ileri sürülen kurşunlarla ağır yaralanması ile sonuçlanan olaylarla ilgili bazı siyasi partilerin ve bazı demokratik kitle örgütlerinin Muğla şubeleri ortak bir açıklama yaparak resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurguladılar. Açıklamada sorumlular “olayların arkasında yatan örgütlü faşist yapılanmalara karşı gerekli önlemleri almaya” çağırılıyor.

Açıklamada olayların “bir grup ülkücü faşistin küfür ederek saldırması” ile nasıl başlamış olduğu ve Şerzan Kurt'un vurulması ile birlikte sonraki gelişmeler aktarılıyor. Olayların “Muğla’da ve Üniversite’de konuşlanan faşist çetelerin muhalif, solcu öğrenciler üzerinde sürdürdükleri örgütlü baskı, taciz, şiddet eylemlerinin açık bir sonucu” olduğu belirtilen açıklamada “Olayların, uzun zamandır üniversite çevresinde yürütülen sistemli, faşist saldırılar sonucunda ortaya çıktığını düşünmemize yol açan pek çok örnek, Muğla’da yıllardır ardı ardına yaşanmaktadır” ifadelerine yer veriliyor.

Ortak açıklamada şu örgütlerin imzaları bulunuyor: Eğitim Sen Muğla Şubesi, Tüm Bel Sen Muğla Şubesi, Tarım Orkam Sen Muğla Şubesi, ESM Muğla Temsilciliği, BES Muğla Temsilciliği, SES Muğla Şubesi, DİSK-Genel İş Muğla Şubesi, ADD Muğla Şubesi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Muğla İl Başkanlığı, Sosyalist Parti Muğla İl Temsilciliği, Sosyalist Demokrasi Partisi Muğla İl Temsilciliği, Devrimci İşçi Partisi Girişimi, Emek Partisi Muğla İl Başkanlığı, Yeşiller Partisi Muğla İl Başkanlığı, Barış ve Demokrasi Partisi Muğla İl Başkanlığı, İnsan Hakları Derneği Muğla Şubesi, 78’liler Muğla Girişimi, Ev Eksenli Çalışanlar Sendikası, Üniversite Konseyleri Derneği, Tüketici Hakları Derneği.

Milas Emek ve Demokrasi Platformu'ndan basın açıklaması
Milas Emek ve Demokrasi Platformu da dün akşam saatlerinde Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı yapan Emek Partisi Milas İlçe Temsilcisi Demir Topçu son zamanlarda özellikle Ege, Marmara ve Karadeniz'de planlı bir şekilde çatışma ortamı yaratılmak istendiğine dikkat çekerek "Üniversite deyince akla bilim gelir, felsefe gelir, özgürlük gelir. Bu gençlere milliyetçilik ve şovenizm aşılayarak, farklı olana düşman ederek ancak ellerine kan bulaştırırsınız. Artık üniversitelerde kavga ve çatışma değil bilim etkinlikleri, fikir tartışmaları istiyoruz" diye konuştu. Topçu konuşmasını "Bizce, faili belli bir saldırgan tarafından vurularak yaşamı elinden alınmak istenen Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt arkadaşımıza acil şifalar diliyor, genç ve isyankar bedeninin kalleş ölümü yeneceğini düşünüyoruz. Buradan ona kucak dolusu sevgilerimizi sunuyoruz" sözleriyle sonlandırdı.

(soL-Haber Merkezi)