Muğla'da polis Şerzan Kurt'u ananlara saldırdı

Muğla Üniversitesi'nde Şerzan Kurt'u öldüren polis Gültekin Şahin'in bırakılmasını protesto eden öğrencilere polis sert müdahale etti. 6 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

Muğla'da 11 Mayıs 2010 tarihinde Gültekin Şahin adlı polisin öldürdüğü Kürt üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un adına kurulan "Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği" bugün 13:00'da Muğla Üniversitesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Şahin'in serbest bırakılmasına ve kampüsteki Newroz kutlamasına katıldıkları için 100'e yakın öğrenciye soruşturma açılmasına tepki gösterilen açıklamadan sonra öğrenciler Rektörlük binasına yürümek istedi.

Öğrenciler yürümeye başladıktan hemen sonra Çevik Kuvvet ve TOMA'lar sert biçimde müdahale etti. Biber gazı sıkılan ve polis şiddetiyle çok sayıda öğrencinin yaralandığı müdahale sonucunda 6 öğrenci gözaltına alındı.

Polisin saldırısına uğrayan öğrenciler "Bu saldırı karşıt görüşlerce planlanan bir olaydı. Amaçları ise Kürt öğrencileri burada barındırmamak ve bu direnci kırmak istemeleriydi" dedi. Öğrenciler ayrıca müdahale öncesinde Çevik Kuvvet ile ülkücülerin diyaloğuna tanık olduklarını, polisin ülkücülere "Merak etmeyin. Biz onlara gereken müdahaleyi yapacağız" dediğini duyduklarını söylediler. Müdahale esnasında ülkücülerin de eylem yapan öğrencilere saldırdığı görüldü.

Gözaltındaki 6 öğrencinin savcılıktaki ifadeleri sürüyor.

(soL -Muğla)