Mücadele etmek yok, Twitter’dan mesaj at sorun çözülsün!

Ege Üniversitesi KYK yurdunda öğrencilerin yüksek fiyat ve porsiyonların azlığından şikâyet ederek başlattıkları eylem devam ederken, bugün Zaman gazetesinde yer alan bir haber “mücadeleye gerek yok, Twitter’dan mesaj at yeter” dedi.

KYK yurdundaki yemek fiyatlarına gelen zammın ardından yüzlerce öğrencinin katıldığı büyük eylemler sürüyor.

Buna karşın bugün Zaman gazetesinde yer alan bir haberde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın üniversite öğrencilerinin yurtlardaki beslenme problemini sosyal paylaşım ağı aracılığıyla giderdiğini ileri sürdü.

İzmir Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden, “Yatağımıza yarı aç giriyoruz, Suat Abi el atmazsan kazan kaldıracağız” şeklinde bir Twitter mesajı alan Kılıç, menülerin doyurucu hale getirilmesi ve tüm yurtlarda yemek fiyatlarının eşitlenmesi talimatını verdiğini söyledi.
Öğrencilere sabırlı olmaları tavsiyesinde bulunan Kılıç, öğrencilere “çorbadan tas kebaba kadar birçok çeşit yer alacak” dedi.

Üniversitede neler oldu?
Üç gün boyunca yemekhane fiyatlarını protesto ederek eylem yapan öğrenciler, eylemlerinin üçüncü gününde Gençlik ve Spor Bakanlığı standına el koymuş, daha sonra öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Bakan Kılıç’ın öğrencilerin yaşadığı probleme kendi standına el konulmasından sonra mı duyarlı olduğu bilinmezken, eylem sonrası gözaltına alınan öğrenciler ise adliyeye çıkarıldı.

(soL - Haber Merkezi)