Melih Gökçek heyelan bölgesine iskan onayı verdi

Ankara'da heyelan mağduru Akpınar Mahallesi’nin iskana açılması onayını Melih Gökçek'in verdiği ortaya çıktı.

Çankaya Belediyesi’nin 2.5 yıl önce heyelan mağduru Akpınarlılar için önerdiği alanı "heyelan bölgesine yakın" gerekçesiyle reddeden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geçen hafta aldığı Meclis kararıyla kendisine ait aynı alanı Akpınar’ın kurtuluşu için Maliye Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı.

Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık da Akpınar'ın jeolojik risklerinin bilinmesine rağmen iskana açılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sorumlu olduğunu açıkladı.

'Büyükşehir Belediyesi kovuşturulmalı'
Tanık, “Bölgenin jeolojik riskleri bilinmesine rağmen iskana açılmasından Gökçek sorumludur. Akpınar Nazım ve Uygulama İmar Planları’nın ve Konya Yolu kenarındaki Kentsel Çalışma Alanı ek Planları’nın tamamında Gökçek imzası ve onayı bulunmaktadır. Alt yapı ve yer altı suyu yönetimine dair zorunlu düzenlemeleri yapmayarak kanalizasyon sistemini ihmal ederek bölgedeki felaketin adım adım gelmesinde ve heyelanın her aşamasında sorumluluğu olan Büyükşehir Belediyesi kovuşturulacağı yerde Çankaya Belediyesi suçlanmaktadır" diye konuştu.