MEB okul açacağına, kapatıyor!

Çorum’un bir köyünde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün köydeki okulu kapatmak istemesi üzerine köylüler durumu protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köylüleri, köylerindeki ilköğretim okulunun öğrenci sayısı az olduğu gerekçesiyle kapatılmasını protesto ederek, ilçe kaymakamlığına topladıkları dilekçeleri verdiler.

Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü, Çampınar köyü'nde bulunan Prof. Dr. Bahri Savcı İlköğretim Okulu'nun, öğrenci sayısı olduğu için 2009-2010 eğitim-öğretim yılında kapatılmasına karar verirken, okulun kapatılmamasını isteyen köylüler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdular ancak sonuç alamadılar. Bunun üzerine Osmancık Kaymakamlığı'nın önünde toplanarak durumu protesto eden köylüler adına köy muhtarı Mustafa Eker bir açıklama yaptı.

"Veliler göçe zorlanıyor"
Eker açıklamasında okulun kapanmaması için hiçbir alternatif aranmadığını ifade ederken, okulun kapatılmayıp yatılı bölge okulu haline dönüştürülmesini istediklerini söyledi. Okulda öğrenim gören öğrencilerin gelecek yıldan itibaren ilçe merkezinde bir okula nakledileceğini ifade eden Eker sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulumuzun kapanmasıyla ilçe merkezinde bir okula taşınacak öğrencilerin velileri de köylerden ilçeye göçe zorlanmaktadır. Köylerden ilçeye göç başladığında ekonomik şartlar göz önüne alındığında bu durumda velilerimiz ve öğrencilerimiz mağdur olacak." Uzun uğraşlarla Prof. Dr. Bahri Savcı'nın ismini yaşattıklarını söyleyen Eker, "Büyük bir binanın çürümeye terk edilmesine gönlümüz razı değil. Çampınar bunu hak etmiyor. Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" dedi. Köylüler yaptıkları açıklamanın ardından yazdıkları dilekçeleri kaymakamlığa teslim ettiler.