Manavgat'ta sel: 1 ölü

Manavgat ilçesinde 8 saatte metrekareye düşen 280 kilogram yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, elektrik kesintileri meydana geldi.

DHA'nın haberine göre Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gece başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. 8 saat boyunca aralıksız yağan yağmurda metrekareye 280 kilogram yağış düştü. Daha sonra bu oran metrekareye 335 kilogram olarak revize edildi.

Yağış nedeniyle ilçe merkezinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda kaldı. Yine yağış nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar gördüğü, geceden bu yana ilçeye elektrik verilemediği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, kent merkezi ile çevre ilçelerden Manavgat'a takviye yaptıklarını söyledi. Bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı bilgisini veren Kısa, "Ekiplerimiz su boşaltma işlemi yapamıyor ama vatandaşların tahliyesine yardım ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin makine parkından kepçe ve greyderleri de bölgeye sevk ettik. Yağışlar devam ettiği için ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 48- 50 yaşlarındaki bir kişinin elektrik çarpması sonucu boğularak öldüğü bilgisinin kendisine ulaştığını, ancak henüz teyit edemediğini söyledi.