Maltepe Belediyesi senfonik orkestra kurdu

Maltepe Belediyesi bünyesinde kurulan orkestra ilk konserini bugün verecek.

soL (İSTANBUL) İstanbul’a bağlı Maltepe Belediyesi tarafından senfonik orkestra kurulduğu açıklanırken, orkestra ilk konserini bugün verecek.

Maltepe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ilçe belediyeleri arasında başka örneği bulunmadığı belirtilen orkestranın, yetmiş dört kişilik kadrosu olduğu kaydedildi. Orkestranın yıl içerisinde düzenli konser vereceği ve bölge düzeyinde yetenekli çocukların tespit edilerek konservatuvar eğitimi almalarının sağlanacağı belirtilirken, orkestra bünyesinde kurulacak ''Engelsiz Koro''da da fiziksel engellilerin dünyaca ünlü eserleri seslendirmesinin planlandığı ifade edildi.

Bugün Maltepe İDO iskelesinde ilk kez sahne alacak olan Maltepe Belediyesi Senfonik Orkestrası bir açılış konseri düzenleyecek. Konserde şef Naci Özgüç yönetimindeki ünlü tenorlar Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'a orkestra eşlik edecek. Konser de ''Carmen Operası Uvertürü'', ''O Sole Mio'', ''Granada'' gibi klasik eserler ile ''Çökertme'', ''İntizar'' gibi anonim eserlerin seslendirileceği belirtilirken konser saat 20.30’da başlayacak.