Malatya'daki gerici saldırılar İzmir ve Eskişehir’de protesto edildi.

Günlerdir Malatya'da Alevi yurttaşlarımıza yapılan saldırılara İzmir ve Eskişehir’de sessiz kalmadı. Alevilere yönelik gerici saldırılar, İzmir ve Eskişehir’de protesto edildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri'nin çağrısıyla toplanan TKP, Halkevleri, Halkların Demokratik Kongresi ve dernekler kapsamında Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı, İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği eski Sümerbank önünde bir araya gelerek yaşananları protesto etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri adına açıklama yapan genel başkan yardımcısı Engin Gündük "Alevi vatandaşlarımızın kılına zarar gelirse sorumlusu AKP ve sessiz kalanlardır" diyerek federasyon olarak ağustos ayında toplanacaklarını ve önümüzdeki döneme ilişkin eylem planı çıkartacaklarını duyurdu.

Ardından okunan basın açıklamasında Alevilere yönelik saldırın AKP hükümetinin talimatıyla gerçekleştiği, dindar ve kindar bir toplum hayaliyle Alevilere saldırılmaya başlandığı dile getirildi.

Saldırıya uğrayan Alevi aileye "köyü terk edin" diyen belediye başkanının derhal görevden alınması ve saldırıyı organize eden, aileyi tehdit edenler içinse gereğinin yapılması istendi. Basın açıklamasının ardından AKP il binasına yürünmesiyle eylem sona erdi.

Malatya'da alevi aileye yönelik yapılan gerici saldırı Eskişehir'de de protesto edildi. Saat 18.00’de Adalar Migros Önünde yapılan basın açıklamasına TKP, ÖDP, Halkevleri, EMEP ve KESK katıldı.

Eylemde Malatya'da yaşanan saldırının sorumlusunun AKP olduğu vurgulandı.

(soL-Haber Merkezi)