Malatya'da Alevilere dönük saldırı Gaziantep'te protesto edildi

Malatya'nın Doğanşehir Sürgü Beldesi'nde Alevilere yönelik linç girişimi, Gaziantep'te siyasi partiler ve derneklerin katıldığı bir yürüyüşle protesto edildi.

Bugün akşam saatlerinde Kırkayak parkında bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kesk, TKP, ÖDP, BDP, EMEP, Mücadele Birliği üye ve dostları Malatya'da alevilere yönelik linç girişimine karşı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca "Malatya Sivas Olmayacak", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganlarının atılırken, Yeşilsu parkında basın açıklaması yapıldı.

Pir Sultan Abdal Derneği şube başkanı Yusuf Turunç tarafından okunan basın açıklamasında AKP Hükümeti'nin “Alevi Açılımı” kavramını kullanmasına karşın inkar ve asimilasyon politikasında ısrar ettiğini belirtildi ve "Adıyaman’dan başlayarak, İzmir, Erzincan, Gaziantep ve Didim’de 'Bir gece ansızın' kapılarımızın işaretlenmesi hakkında hükümet yetkililerinin gayri ciddi, rencide edici tavırları soruna nasıl bakıldığının göstergesi değil midir? Kapılarımızın işaretleyenler kimdir? Bunlar hakkında neden şu ana kadar yasal bir işlem yapılmamıştır? Hükümet yetkilileri 'İşaretlemeleri çocuklar yapmış!' beyanatı verdiler. Madem hükümet yetkilileri 'İşaret koyan çocukları biliyor' neden her hangi bir işlem yapılmıyor? Yoksa bunlar Başbakanın murat ettiği 'Dindar, kindar ve iyi çocuklar' mıdır?" denildi.

Yapılan basın açıklamasında 2012- 2013 Öğretim yılı başlangıcında okullarda ve Milli Eğitim Müdürlükleri önünde “Laik, demokratik, bilimsel eğitim” için eylemler yapılacağı da belirtildi. Açıklama "30 Eylül 2012 Pazar günü yani TBMM’nin açılışından bir gün önce Türkiye genelinden Ankara’ya yürüyeceğiz ve Sıhhiye Meydanında demokratik haklarımız için miting yapılacağız" duyurusu ile son buldu.

(soL -Gaziantep)