Mahalleleri kentsel dönüşüm planına alınan halk isyan etti

Kocaeli’nin Çayırova ilçesine bağlı İnönü ve Emek Mahallesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasına karşı çıkan halk Büyükşehir Belediyesi önünde büyük bir eylem gerçekleştirdi.

Ellerinde tencere ve tavalarla Büyükşehir belediyesi etrafını saran başta kadınlar olmak üzere çok sayıda kişi kendilerine süreçle ilgili bilgi verilmediğini bildirerek yetkililere ‘’hakkımızda çeşit çeşit projeler geliştirirken bizlerin ne düşündüğünün hiç mi önemi yok’’ diye sordu.

Kendilerine sorulmadan yaşadıkları yerin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine tepki gösteren mahalle halkı oturduğu yerlerin TOKİ’ye peşkeş çekileceğini ifade etti. Kadınlar ellerindeki tencere ve tavaları göstererek, “Evlerimizi yıkacağınıza tencerelerimizi dolduracak iş ve aş verin” dedi.

Yapılan eylemle ile ilgili bilgi veren İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Koca, kendilerine sorulmadan yapılan çalışma ile ilgili duyum aldıklarını ancak Belediye Başkanına defalarca gitmelerine rağmen bilgi verilmediğini dile getirdi.

İki yıldır yapılan çalışmanın belediye meclis kararları ile ortada olmasına rağmen kendilerine neden bilgi verilmediğini soran Koca, “Doğrudan hayatı etkilenecek bizlerken, 2 yılı aşkın bir zamandır hakkımızda çeşit çeşit projeler geliştirirken bizlerin ne düşündüğünün hiç mi önemi yok? Bizlere sorulmadan ve rızamız olmadan, gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz” dedi.

(soL-Kocaeli)