Sayfa yolu
Liselilerden "üşüttük" eylemi
Yayın Tarihi: 09.12.2009 , 17:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Eyüp Refhan Tümer Lisesi'nde kaloriferlerin yanmamasına tepki gösteren öğrenciler bugün saat 10.30'da hem dersleri boykot ederek hem de okulun önünde yolu kapatarak "ÜŞÜTTÜK" eylemi gerçekleştirdi.
Zamanlarının çok büyük bir kısmını okulda geçiren öğrenciler giderek soğuyan havayla birlikte eğitim alamadıklarını ve hastalanma oranlarının arttığını söylediler.
Öğrencilerin yaptığı açıklamada "Eğitim ve öğretim nasıl temel ihtiyacımızsa ısınmak da hakkımız. Okulda gittikçe soğuyan havaya rağmen dışarıdaki ortamdan farklı olmayan sınıflarda eğitim görüyoruz. Şu anda gündemde olan H1N1 virüsü de soğuk havalarda ve hijyenik olmayan ortamlarda kolaylıkla yayılabilmektedir. Okulumuz hijyen ve sıcaklıktan yoksundur. Devletin eğitime ayırdığı bütçeyle donuyoruz. Okulumuzda şu an ısınamıyoruz" denildi.
"Koyun değil, öğrenciyiz bu meseleye kayıtsız kalmayacağız" diyerek eylemlerine devam eden öğrenciler, “Refhan Donuyor” pankartı açarak okullarının önündeki Atatürk Caddesi’ni trafiğe kapattı.
“Koyun değil öğrenciyiz”, “Üşüttük”, “Donuyoruz duyan var mı?” yazılı dövizlerle caddeye inen öğrenciler, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “Isınma hakkımız engellenemez” şeklinde sloganlar attılar. Öğrenciler sınıflarda battaniye ve eldivenle dolaştıklarını öğretmenlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi.
Öğrenciler, kaloriferler yanmamaya devam ederse daha büyük bir eylem yapacaklarını duyurarak eylemlerine son verdi.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.