Liseliler gelecekleri için yürüdü

Antalya'da 4+4+4 eğitim sistemi ve üniversite sınavlarına tepki gösteren lise öğrencileri eylemdeydi.

AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemi ve her yıl öğrencilere büyük sıkıntılar yaşatan sınavlarına karşı Antalyalı lise öğrencileri eylemdeydi.

Solcu Liseliler, Dev-Lis, Genç Umut, Liseli Gençlik Muhalefeti ve Liseli Öğrenci Birliği’nin katıldığı eylemde liseliler, "LYS'ye inat yaşasın hayat", "Liseler bizimle özgürleşecek", "Karanlığı parçala geleceğe sahip çık", "Parasız, bilimsel, anadilde eğitim" sloganları attı.

Eyleme öğrencilerin yanı sıra veliler de destek verdi. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını lise öğrencisi Fidan Aydın okudu. Aydın, "Ülkemizde boyu posu, ismi bir çok kez değişen ama sömürücü yönü hiç değişmeyen üniversite sınavları, gençliğin yaşamını zindan etmeye devam etmektedir” dedi.

AKP'nin 4+4+4 yasasının da eleştirildiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"4+4+4 sisteminin vaadettiklerine bakıldığında, AKP'nin İslamcı neo-liberalizmini destekleyecek bir eğitim sistemi düzenlemeye çalıştığı gayet açık. Başbakan Erdoğan'ın ve okyanus ötesindekinin istediği, hiç konuşmayan ve daha 10 yaşında sistemlerinin kölesi yapacakları bir nesil. Tek amaçları siyasal ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim sistemi kurmaktır."

"Bizler görmeyen, konuşmayan, okumayan, soru sormayan bir nesil olmayı reddediyoruz” diyen Aydın, AKP'nin dayatmaya çalıştığı gerici, piyasacı eğitim sistemini kabul etmediklerini dile getirdi.

(soL - Antalya)