Lice’de öldürülen Ceylan için soruşturma başlatıldı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Ceylan Önkol’un Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Birlik köyünde jandarma karakolundan açılan ateş sonucu öldürüldüğü iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

12 yaşında bir çoban olan Önkol’un cesedi, patlamadan sonra olay yerine giden köylüler tarafından bulunmuştu. Köye 200 metre uzaklıkta bulunan paramparça ceset, devlet yetkililerinin gelmemesi üzerine bir süre bekletilmişti. Haber verilen Lice Cumhuriyet Savcısı ise, “can güvenliğim yok” diyerek olay yerine gitmeyi reddetmişti.

İki tabur arasında yer alan olay mahalinde herhangi bir çukurun oluşmaması, Önkol’un doğrudan hedef alındığı şüphesini akla getiriyor. Dahası, Önkol’un otlattığı küçükbaş hayvanların patlamadan hiç zarar görmemesi de bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Öte yandan, Önkol cinayeti ile ilgili, Diyarbakır ve Lice Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından üç gün sonra iki soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yaptığı açıklamada, “Patlamanın meydana geldiği yerin teröre müzahir bölge olması nedeniyle, maktülenin otopsi işlemleri Lice Cumhuriyet Savcısı tarafından doktor refakatinde aynı gün, olay yerine en yakın kurum olan Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı'nda yapılmıştır” derken, olay yerinin patlayıcı uzmanları tarafından incelendiğini ve rapor sonucunun beklendiğini belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

(soL – Haber Merkezi)