‘Libyalılar polis okulunda hangi anlaşmalar gereği eğitiliyor?’

Sarıyer'in Gümüşdere Köyü'ndeki Sadullah Mermerci Polis Okulu'nda beş aydır eğitim gördüğü öne sürülen Libyalı öğrencilerin çevrede huzursuzluk yarattığı ileri sürdü.

HP'nin İstanbul İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever,Sarıyer'in Gümüşdere Köyü'ndeki Sadullah Mermerci Polis Okulu'nda eğitim gören Libyalı öğrencilerin çevrede huzursuzluk çıkardığını ileri sürdü.

DHA’nın haberine göre, Sarıyer'den seçilen CHP'li İl Genel Meclis üyeleri, 700'ü aşkın Libyalı öğrencilerin çıkardığı iddia edilen huzursuzluğu İstanbul İl Genel Meclisi'nin gündemine taşıdı. CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul İl Meclis üyeleri ile Gümüşdere Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Köylü, esnaf ve vatandaşlarla görüşen Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İl Genel Meclisi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vatandaşlar şikâyetçi olmaktan korkmuşlar”

"Aslında vatandaşlarımız şikâyetçi olmaktan korkmuşlar. Vatandaşlarımız ve köylülerimiz CHP'li Meclis üyelerim ile yaşadıkları huzursuzluğu paylaşmış ve çözüm bulunulmasını istemişler. Meclis üyelerimiz de konuyu benle paylaştılar. Ben de Meclis üyelerimiz ile yerinde görerek, inceleyerek vatandaşlarımız ile görüştüm. Sorunu Meclis'e taşımaya karar verdik.”

“Polis okulunda eğitim gören Libyalı öğrenciler Gümüşdereli köylülerimizin bağ-bahçe ve seralarına girip yetişen ürünleri, üzülerek söylüyorum, hırsızlık yaparak gasp ediyorlar. Dolmuşlara binip para vermiyorlar, ellerindeki sustalı bıçakları göstererek köylüyü de esnafı da vatandaşları da korkutuyorlar. Olası hadiselerin önüne geçilmesi için şimdiden uyarıda bulunmak istiyorum. Buradan Meclis kürsüsünden Valimize ve Emniyet Müdürlüğümüze sesleniyorum. Bu sorunu hemen çözelim, öngörülü davranarak kötü olayların önüne geçelim."

CHP soru önergesi verdi
CHP Grubu konuyla ilgili olarak Meclis'e yazılı bir önerge de verdi. "Gümüşdereliler'in Libya’lıların yarattıkları huzursuzluktan dolayı mağdur" oldukları belirtilen önergede şunlar soruldu:
"Libya uyruklu öğrenciler hangi anlaşmalar gereği burada eğitilmektedirler? Eğitim süreleri nedir? Bunlardan sonra yeni öğrenciler gelecek midir? Yaratılan huzur bozucu ortamdan emniyet teşkilatımız bilgili midir? Eğer bilgili iseler ne tür önlemler alınmıştır ya da alınması düşünülmekte midir?"