Krizin teğet halinden manzaralar

İzmir’de ekonomik krizde işsiz kalan bir baba çocuklarına bakamadığını söylerek, yardım istediği Valiliğin önünde soyunup bağırmaya başladı.

soL (İzmir) Konak Meydanı'nda soyunup, "Çocuklarım aç. İş istiyorum" diye bağırmaya başlayan, işçi 45 yaşındaki Ali Kayabaş, ekonomik kriz yüzünden işsiz kaldığı için çocuklarına bakamadığını söyledi.

Olayla ilgili iddialara göre, dün İzmir Valiliği'ne gelen Kayabaş üniversite ve lisede okuyan iki çoçuğu için yardım istemesinin ardından, valilik yetkilileri tarafından Buca Kaymakamlığı'na yönlendirildi. Kayabaş valilikten çıkmasının ardından bir süre sonra, üzerindeki kıyafetlerini çıkartarak, çırılçıplak halde İzmir Valiliği'nin önünde nöbet tutan polislerin önünden geçerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak yardımı bekleyen vatandaşların şaşkın bakışlarının arasında, "Çocuklarım aç. İş istiyorum" diye bağırmaya başladı. Kayabaş, "Bıktım bu hayattan ne yapsam olmuyor, beni artık soğuk sular paklar, bu saatten sonra yaşayamam" diye bağırmaya devam ederken, kendisine müdahale eden polis tarafından yakalandı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Kayabaş, "14 aydan beri işsizim. Son çarem böbreklerimi satmaktı onu da sattırmadılar. Ben artık öleceğim, Allah rızası için bırakın beni gidip kendimi öldüreyim, engel olmayın" dedi.