Kocaeli’ye değil Ramazan'a bütçe

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında büyük atılımlarda bulundu. Belediyenin pek çok şeyden kısıp Ramazan ayı için 2,7 milyon YTL’lik bütçe ayırması yerel yönetim giderlerinin ibadete göre mi belirlendiğini akıllara getirdi.

soL (Kocaeli) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayındaki kuru gıda yardımı, iftar verme, iftariyelik dağıtma ve eğlence programları için 2,7 milyon YTL'lik bütçe ayırdı.

Sekapark Otel'de düzenlenen etkinlikleri tanıtım toplantısında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Ramazan ayın da yapılacak etkinlik ve yardımların önemini belirterek Ramazan'da yapılan yardımların büyük "hayır" sayıldığının altını çizdi.

Belediyelerden ve muhtarlardan gelen bilgiler ışığında ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıttıklarını söyleyen Tahir Büyükakın Ramazan ayı başlamadan önce 20 bin kişiye kuru gıda yardımı yapılmış olunacağını açıkladı. 10 bin tane iftariyelik paketinin düzenli olarak yardım yapan sosyal yardımlaşma kuruluna verileceğini belirten Büyükakın çalışanlar için yolda oruçlarını açmalarını sağlayacak küçük iftar paketlerinin dağıtılacağını belirterek böyle bir uygulamayı da ilk defa kendilerinin hayata geçirmelerinin mutluluğunu yaşadıklarının da altını çizdi.

Ayrıca Ramazan bayramı boyunca fuarda kurulacak olan Ana Sahne ile Papatya, Manolya ve Lale sahnelerinde animasyon ve palyaço gösterileri, tiyatro oyunlarının yanı sıra ünlü sanatçıların konserleri, hemşehri derneklerinin gösterileri, Türk halk müziği konserleri olacak.