Kocaeli Üniversitesi'nde formasyon eylemi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesinde 21 Ekim Salı günü, Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, 'formasyon mağduriyeti' eyleminin devamı bugün Eğitim Fakültesinin önünde yapıldı.

Eğitim Fakültesi öğrencileri, bu yıl mezun yüz elli tane öğrenci olduğunu ve bunların ise kontenjan darlığından ancak 60 civarında öğrencinin formasyon alabileceği, üstelik formasyon alsalar bile 2050 TL tutarındaki evrak bedelinden şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

Bir önceki eylemde formasyon kontenjanın arttırılması talebiyle verilen dilekçeyi görüşmek adına Eğitim Fakültesi Dekanlığına gönderilen öğrenci temsilcileri, Dekanlık ve YÖK arasında kendilerini oyaladıklarını, formasyon kontenjanın arttırılması dekanlığın inisiyatifinde olmasına rağmen buna yönelik bir adım atılmadığını belirtti.

Dekanlıktan bekledikleri cevabı alamayan öğrenciler tatmin edici bir görüşme yapmak adına, “Formasyon hakkımız engellenemez”, “Emek bizim formasyon bizim”, “Susma haykır formasyon haktır” sloganlarıyla rektörlüğe yürüdü.