Kocaeli LGBTİ İnsiyatifi kuruldu

Kocaeli’nde yaşayan LGBTİ’ler ve cinsiyet ayrımcılığı karşıtları bir araya gelerek Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi’ni kurdu.

Yaptıkları bir basın toplantısı ile kuruluş deklarasyonunu açıklayan Kocaeli LGBTİ İnsiyatifi'nin ilk etkinliği "Benim Çocuğum" belgeselinin gösterimi olacak. Belgesel 15 Kasım 18.30’da İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde gösterilecek, ardından da belgeseldeki ailelerle sohbet gerçekleştirilecek.

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi’nin kuruluş deklarasyonunun bir bölümü şöyle

Vardık, varız, varolacağız! Özgürleşene dek mücade için alanlardayız!
Bizler Kocaeli'nde yaşayan, çeşitli meslek gruplarında çalışan, farklı yaşam tarzlarına sahip, farklı kültürlerden gelen, ancak aynı problemin sıkıntılarında kesişmiş ve bu problemler karşısında bir mücadele yöntemi benimsemiş Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel, İnterseksüel ve cinsiyet ayrımcılığını insanlık onuruna yakıştıramayan bireyleriz. Bu topraklarda insanlığın varlığından bu yana hayat bulduk ve bulmaya devam ediyoruz.

Bu bağlamda tarih boyunca işkencelere maruz kalmış, lanetlenmiş ve yaşaması suç sayılmış olan bizler, LGBTİ mücadelesini büyütmeye ve yaşam alanlarımızı özgürleştirmeye karar verdik. Bunun için hep beraber bir adım attık ve çeşitli buluşmaların ve toplantıların ardından yaşam alanımız olan Kocaeli'de bir LGBTİ inisiyatifi kurma fikrinde bütünleştik. Şimdi örgütlü ve daha güçlüyüz, haykırıyoruz farkına varın buradayız ve gitmiyoruz!