Kırklareli Valisi'nden açıklama

Vali Hüseyim Avni Coş, "Vali himayesinde tarikat toplantısı" haberi ile ilişkili olarak soL'a bir açıklama yolladı. Toplantının düzenlenmesinde valiliğin herhangi bir rolünün olmadığı ileri sürülen açıklamada, yasal bir dernek tarafından organize edilen etkinlikte herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı da belirtildi. Noter kanalıyla soL'a yollanan açıklamanın tamamı şöyle:

"3 Mart 2009 tarihinde, internetteki http:/haber.sol.org.tr/kengundemleri/10862.html adresli sitenizde "Vali himayesinde tarikat toplantısı" başlıklı yazıda, şahsımla ilgili gerçek dışı bilgi ve yanlış değerlendirmelere yer verilmiştir. Şöyle ki

1. Habere konu olan toplantının Valiliğimizle bir ilgisi bulunmadığı gibi valiliğimizce bir himaye de söz konusu değildir.

2. Söz konusu toplantının Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği (KİD-YAT) tarafından yapıldığı iddiası gerçek dışıdır. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa uygun olarak, Ramazan ÜSTÜN ve arkadaşlarınca tertip komitesi teşkil ettirilerek düzenlenmiş, yasal bir toplantı olup, "KİDYAD" ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

3. Toplantıya izleyici olarak katıldığı iddia edilen İl Nahalli İdareler Müdürü Alaaddin İkican, Kırklareli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün 9 Şubat 2009 tarih ve 2009 sayılı oluru ile hükümet komiseri sıfatıyla toplantıyı izlemiştir. Hükümet Komiseri raporuyla da tespit edildiği üzere burada herhangi bir yasa dışı beyan veya faaliyet söz konusu olmamıştır.

4. İlin ve yürütülen hizmetlerin tanıtılması için, yasalara uygun olarak faaliyet gösteren mahalli, bölgesel, ulusal ya da yabancı tüm medya kuruluşlarının talepleri halinde programlarına konuk olunmakta, İlimizin tanıtılmasına çalışılmaktadır. Sitenizin veya sitenizin tavsiye edeceği herhangi bir medya kuruluşunun da davet etmesi halinde, İlimize yönelik programlarına iştirak edileceği muhakkaktır.

5. Usulüne uygun olarak ve izin alınarak gerçekleştirilen toplantının ilgisi bulunmayan kişi ve kurumlarla ilişkilendirilmesi, görevli olarak katılımın gönüllü olarak yansıtılması, yasal faaliyetlerin çarpıtılarak, yasa dışı izlenim verilmesi, iyi niyetle ve basın ahlak kurallarıyla bağdaşmamaktadır."