Kene öldürmeye devam ediyor

Tokat ve Yozgat’ta iki vatandaş kene ısırması sonucu yaşamını yitirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması sonucu ölümlerde artış başladı. Tokat'ta ve Yozgat'ta iki vatandaşı kene ısırırken, vatandaşlar rahatsızlanarak kaldırıldıkları hastanelerde hayatlarını kaybettiler.

Haydar Kul adlı 38 yaşındaki Tokat'ta yaşayan vatandaş geçen hafta kene tarafından ısırılmasının ardından, keneyi kendisi kopartıp atmış, daha sonra rahatsızlanmasının ardından Zile Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü. Hastanede kan örneği alındıktan sonra eve gönderilen Kul, önceki gün rahatsızlanmasının ardından tekrar hastaneye kaldırıldı. Zile ilçesinin Aluçözü Köyü'nde çiftçilik yapan ailesi ile birlikte yaşayan Kuli KKKA teşhisiyle tedavi altına alınırken, dün sabah yaşamını yitirdi.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki, M.Ç. isimli vatandaş da, yaklaşık 2 hafta vücudunu ısıran keneyi kendisi çıkarırken, daha sonra rahatsızlanmasının ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. M.Ç.'de uygulanan tedavi sonuç vermeyince yaşamını yitirdi.