Karşıyaka belediye başkanına teşhis

300 işçiyi işinden eden Karşıyaka’nın CHP’li Belediye Başkanı Cevat Durak için sendikacı yorumu: "Emekçilere karşı içinden bu kadar şiddet besleyen bir belediye başkanına ilk kez rastlıyorum”.

soL (HABER MERKEZİ) Karşıyaka Belediyesine ait Kent AŞ'de işten çıkartılan işçilere ilişkin bir basın açıklaması yapan sendikalar ve çeşitli demokratik kitle örgütleri adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, CHP'li Belediye Başkanı için şöyle konuştu: "Emekçilere karşı içinden bu kadar şiddet besleyen bir belediye başkanına ilk defa rastlıyorum desem garip olmayacak."
İzmir'de bulunan çeşitli sendikalar ve demokratik kitle örgütleri bir basın açıklaması yaparak, Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent AŞ'de işten çıkartılan 300 işçinin işe iadelerini istediklerini ifade ettiler. Açıklamayı yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Fazla, işten çıkartılan işçilerin yaşadığı süreci değerlendirirken, Kent AŞ'de kimsenin işten atılmasına ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.

"Durak, Kıbrıs'ta tatilde"
Fazla, Karşıyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Cavit Durak'ın, işçileri işten çıkarmasından bir gün sonra İstanbul'dan getirilen Altaş Firmasına ihale verdiğini ifade eden Fazla, Durak'ın görüşme taleplerini de kabul etmediğini söyledi. Fazla sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, 'İşim var' deme nezaketinde bile bulunmamıştır. Sevgili Belediye Başkanı 15 gündür Kıbrıs'ta tatildedir. Emekçilere karşı içinden bu kadar şiddet besleyen bir belediye başkanına ilk defa rastlıyorum desem garip olmayacak. Biz, arkadaşlarımızın işe iadelerini istiyoruz.''

İzmir Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök de söz aldığı toplantıda, Durak'ı bu hareketinden dolayı kınadığını ifade ederken, İzmir'in 2000 ve öncesindeki yıllarda bir geleneği bulunduğunu, bu kapsamda Emek ve Demokrasi Platformu ve İzmir Meslek Odaları Platformu'nun yeniden hayata geçirilmesini ve işten çıkarılan kişilere destek için bir saatlik uyarı eylemi yapılmasını önerdi. Sürenkök ''300 arkadaşımızın işten çıkarılmasının İzmir'in demokrasi ayıbı olduğuna inanıyorum'' dedi.
Yapılan toplantıda, Emek ve Demokrasi Platformu'nun oluşturulması ve üyelerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.