Kadıköy halkı AVM istemiyor!

Kuşdili Çayırı depremde sığınma alanı ve doğal sit alanı iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AVM ve 4 katlı otopark yapılmasına izin verildi. Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri yarın 15.00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda buluşmaya çağırıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın AVM yapmak istediği tarihi Kuşdili Çayırı’na AVM yapılma kararı, cumartesi düzenlenecek bir yürüyüşle protesto edilecek.

“Kadıköy bizimdir, tüm Kadıköylüler olarak giderek artan betonlaşmaya karşı yeşil alanlar yaratıp çevremize sahip çıkalım” sloganıyla harekete geçen, bu zamana kadar bir çok çalışma yapan ve 3 bin imza toplayan Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, Saat 15.00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanacak. Balık pazarından Altıyola’a çıkıp, trafiğe kapalı Çilek sokak’tan inip Kuşdili Çayırı’na gidilecek. Katılımcılar, Kuşdili’nde bulunan tescilli ağaçların tekrar yerine dikilmesini sağlamak için de “ağaç olalım” performansı yapacaklar. Ağaç olalım performansı her cumartesi tekrarlanacak. Basın Açıklamasından sonra Grup Kesmeşeker, bir konser verecek.

Tarihi Çarşı Esnafının da destek vereceği Basın açıklamasında, İstanbul da onlarca AVM açıldığı için geleneksel esnafın zor durumda kaldığı ayrıca, yeşil alanların  kamusal bir hak olduğu, halka ait alanların Bakanlık, İBB ve bir avuç sermayedar eliyle ticari rant kapısı haline getirilmesine izin verilmeyeceği vurgulanacak. Protestocular, Kuşdili Çayırı’nın tarihteki kimliğinde olduğu gibi yeşil alan olarak halkın kullanılmasına açılmasını isteyecekler. Katılımcılar, Kuşdili’nde bulunan tescilli ağaçların tekrar yerine dikilmesini sağlamak için de “ağaç olalım” performansı yapacaklar.

Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri’nin öncülüğünde oluşan Çevre Platformu Bileşenleri’nde Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, Kadıköy Tarihi Çarşı Derneği, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Kadıköy Kent Konseyi üyeleri, TKP, ÖDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, ÇYDD, Onuncu Köy Derneği, Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi yer alıyor.

Kadıköy tarihi çarşı esnafı da Kuşdili'ne AVM yapılmak istenmesine tepkisini şarkıyla gösterdi:

(soL - Haber Merkezi)