Kadıköy Barlar Sokağı’nda polis müdahalesi

İstanbul Kadıköy'de bulunan ve "Barlar Sokağı" olarak bilinen Kadife sokakta yaklaşık 200 kişilik bir polis ekibinin içki içenlere müdahale ettiği öğrenildi.

Yalnızca asayiş polisinden değil, aynı zamanda sivillerden, yunus ekiplerinden ve zabıtalardan oluşan kalabalık bir grubun 07 Eylül Cuma akşamı Kadife Sokağı trafiğe kapatıp, içki içen vatandaşları kaldırarak sokağı boşaltmaya çalıştığı iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl yine aynı sokakta bir grup saldırgan "Burada içki içemezsiniz" diyerek çok sayıda insanı bıçaklamıştı. Üzerinde "Türkiye" yazan yelekler bulunan ve yaklaşık 30 kişilik saldırgan grup çok sayıda kişiyi bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçmışlardı.

Sosyal medyada bir görgü tanığı olayı şöyle aktardı:

“Kadıköy Kadife Sokak’ta, 07 Eylül gecesi polis yaklaşık 200 kişilik bir ekiple bütün sokağı polis arabalarıyla donatıp, trafiğe kapatıp, içki içenleri "uyardı". İtiraz eden beni, oradaki mekânların da hedef göstermesiyle, Kabahatler Kanunu’ndan ceza yazımı için karakola "götürmeye" çalıştı. Büyük şansla yanımda avukat bir arkadaşım olduğundan durumdan kurtuldum. Aksi takdirde içki içtiğim için alınacaktım. Polisin beni karakola götürmeye çalışma bahanesi, "yanımızda makbuz yok" idi. Gitmek zorunda kalsaydım başıma neler gelirdi hiç bir fikrim yok.

Polis sistematik olarak içki içilme özgürlüğünü insanların elinden alıyor. İşin kötüsü orada yüzlerce içki içen insan arasında itiraz eden, yalnızca 4 kişiydik. Ne sosyal medyada, ne de ana akımda, tek cümle yok… Bu alışmışlık beni çok korkutuyor… Polisin yanında uyaranlar arasında, Kadıköy Belediyesi’nin zabıta ekipleri de vardı. O belediye CHP'liydi, hani özgürlüklerimize sahip çıksınlar diye oy verdiğimiz.”

Ayrıca görgü tanığı, aslında polisi bar sahiplerinin çağırdığını iddia ederek şunları dile getirdi:

“…Fotoğraf çekemedim, zira bu girişimde bulunanlar, "sert" bir biçimde uyarılıyordu. Polisi oraya oradaki barlar çağırıyor… Zira mekânlardan birinin içindeki çalışanın "bunların burada masası yok" şeklindeki ihbarı nedeniyle, az kalsın karakola götürülüyorduk."

Yine sosyal medyada olayı anlatan bir başka görgü tanığı ise şunları ifade etti:

“Ben de akşam oradaydım ve ben de bu kadar büyük bir polis ekibini kendi gözlerimle ilk kez gördüm. Sadece asayiş polisi değil, siviller, zabıtalar, yunus ekipleri vs. komple geldiler. ‘Buradan kalkıyoruz arkadaşlar’ dediler.”

soL’a konuşan bar sahiplerinden biri ise konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Sokakta içki içen insanların özellikle gençlerin uygunsuz davranışları nedeniyle çevre sakinleri bir süredir bu durumdan şikâyetçi. Onca barın olduğu sokakta kaldırımlara oturarak içki içip vatandaşın huzurunun bozan bu durum karşısında mahalle sakinleri, gençleri konuşarak ikna edemedikleri için polise şikâyet etmek zorunda kaldı. Bu durumla esnafın hiç bir ilgisi yoktur."

(soL- Haber Merkezi)