İzmit yeniden yağmura teslim

Yağan yağmur birkez daha İzmit’te birçok konutun ve işyerinin su altında kalmasına neden oldu.

soL (KOCAELİ) Dönemsel olarak etkisini artıran şiddetli yağış, İzmit'te yaşamı olumsuz etkiliyor. Bugün de, yarım saat süren etkili yağış sonucu çok sayıda işyeri ve konutu su bastı.

Son bir hafta içinde üçüncü kez etkili olan yağış dolayısıyla sel baskınları yaşanıyor. Gök gürlemesi ve şimşek çakmasıyla birlikte yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur ve dolu yüzünden elektrikler kesilip trafik durdu. Çok sayıda konut ve işyerini su basınca hayat felç oldu.

Caddeler kapandı
Meteorolojik koşullar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ''çalışınca oluyor'' sloganını adeta tekzip ediyor. Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İSU'nun, 4 yıllık sürede ''yerin altında 156 milyon TL yatıyor'' sloganıyla reklamını yapmaya çalıştığı altyapı yatırımları yeniden tartışma konusu oldu. Bir hafta içinde 3 kez arka arkaya yaşanan sağanak ve dolu yağışı sonucu ortaya çıkan manzara, sorunun halen çözülemediğini gösteriyor. Yarım saat devam eden etkli yağmur ve dolu sonucu elektrikler kesildi, kent içi trafiği durdu. Yüksek semtlerden yağmur sularının sürüklediği kum ya da çakıllar dolayısıyla mazgallar tıkandı. Bunun sonucunda, zemin seviyesindeki çok sayıda işyeri ve konutu su bastı. İtfaiye ekipleri, ihbarlar üzerine konutlardaki suyu motopomplarla boşaltmaya çalışıyor. Bu arada, çok sayıda otomobil de, caddelerde sular içinde kaldı.