İzmir'de 'taşerona hayır' eylemleri devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1170 personeli kapsayan hizmet alımını taşeron Dermar Temizlik firmasının kazanmasıyla başlayan ihale krizinin ardından işçiler Gündoğdu Meydanı'nda eylem yaptı.

(Alihan Dalmış - soL) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay gerçekleşen yeşil alanlar, parklar ve bahçeler ihalesini taşeron firma Dermar Temizlik’in kazanmasının ardından, DİSK Genel-İş Sendikası, gerçekleştirdiği eylemlere Alsancak’ta devam etti. Kent genelinde çeşitli el ilanları dağıtan, imza kampanyaları düzenleyen ve son olarak kendilerini zincirleyen İZENERJİ işçileri, Bornova, Buca ve Karşıyaka’nın ardından Konak’ta İzmir halkına seslerini duyurmaya çalıştı, bir kez daha “Taşerona hayır” diyerek kentteki vatandaşlardan yürüttükleri mücadele için destek istedi. 1170 belediye çalışanını işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya bırakan ihale krizinin ardından 22 Eylül tarihinde kitlesel yürüyüş ve miting yapacak olan Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen son eylemde bu kez adres Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı oldu.

Kadro için mücadele çağrısı
Basın açıklamasında Kordon üzerinden Gündoğdu Meydanı’na ilerleyen yürüyüş esnasında vatandaşların da alkışları ile destek verdiği İZNERJİ çalışanlarına seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı konuşmada, “Pazartesi günüden itibaren gerekirse sokak sokak dolaşıp tüm İzmirlilerden destek isteyeceğiz. Mücadelemiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden taşeronu kovuncaya kadar devam edecek. Asıl finali Pazartesi günkü mitingde değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesindeki işçi arkadaşlarımız kadrolu olunca yapacağız. Zaferi kadrolu olduğumuzda kazanacağız. Bu çöpler, bu yeşil alanlar bizim ekmeğimiz. Gece gündüz demeden, alın terleri ile İzmir halkına hizmet eden belediye işçisi kadroyu hak etmiyor da, kim hak ediyor? Biz bu sokaklarda hayatımızı ortaya koyduk. Nice bedeller ödeyerek sendikalı olduk, örgütlendik. Daha çok yan yana, omuz omuza olacağız” dedi.