İzmir’de Alevilerden kıpırdanma belirtisi

Belediye ve il genel meclisi listelerine tepki gösteren Alevi vatandaşlar, ilçe seçim kurullarına başvurarak istifa etmeye başladı. CHP’nin liste hazırlarken takındığı tavır “siyasi katliam” olarak değerlendirildi.

soL (İzmir) İzmir Karabağlar ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu'na giden bir grup, aday gösterildikleri belediye ve il genel meclisinden istifa dilekçesi verdi. Grup adına konuşan Murat Serin, Karabağlar'dan başlayan hareketin İzmir geneline yayılacağını söyledi. CHP'nin yıllardır Alevi toplumunu "çantada keklik" gördüğünü ve yönetimin kendilerini görmezden geldiğini belirten Sevin, "Listelerde en önde olan arkadaşımız, şimdi 26. sırada, yani seçilme şansı yok. Halbuki partiye asıl hizmet veren biziz" dedi.

Yerel seçimlerde, yaşadıkları ilçede hiçbir şekilde siyasi oluşumların içinde dikkate alınmadıklarını kaydeden Serin, şunları söyledi: "Cumhuriyet kurulduğundan beri CHP'nin değerlerini oluşturan biziz fakat bu dönem aday olan Alevi kökenli insanlar, CHP tarafından dikkate alınmadı. Bu durum, İzmir genelinde Alevi toplumunun tepkisini çekti. Karabağlar başta olmak üzere il genelinde CHP'ye oy vermeme kararı alınmıştır."

İstifa edenlerden Hasan Söker de CHP'nin yaptığını siyasi katliam olarak değerlendirdi.