İstanbullu Gezi Parkı’nda sabahlayacak

Bugün sabah öğle saatlerinde Gezi Parkı’nın duvarının yıkılması ve ağaçların sökülme girişiminden sonra akşam saatlerinde yüzlerce İstanbullu Gezi Parkı’nda toplanmaya başladı. Gezi Parkı’nda saat 19.00’da kitle örgütleri ve çeşitli derneklerden açıklamalarla nöbete sabaha kadar devam edileceği belirtildi.

Güncelleme 23:06

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de kalabalık bir grupla ve "Tayyip istifa!" sloganlarıyla Gezi Parkı'na giriş yaptı. Çarşı grubu da destekçiler arasında.


Taksim Gezi Parkı'nı yıkma girişiminin öğle saatlerinde engellenmesinin ardından bir araya gelen İstanbullular bir toplantı yaparak parkta sabaha kadar nöbet tutma kararı aldılar.

Konu hakkında açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “bugün yaşanan katliamın AKP’nin neoliberal açgözlüğünün bir ürünü olduğunu belirtti. Taksim Dayanışması adına konuşan İstanbul Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Akif Burak Atlar “direndik direneceğiz, direnmeye devam edeceğiz” dedi. Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu’ndan Deniz Özgür ise “bu mücadelenin bitmediğini yeni başladığını” söyledi.

İstanbul tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve DİSK Temsilcisi Serkan Öngel “tüm gücümüzle yanınızdayız” dedi. Sanatçılar Girişimi adına Orhan Aydın “Gezi Parkı’nı AKP’ye verecek miyiz” diye sorunca kalabalık yüksek bir sesle hayır! dedi. CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve TMMOB İKK Temsilcisi Süleyman Solmaz ise İstanbullu’nun bugün AKP’ye büyük bir ders verdiğini söylediler.

Açıklamalardan sonra çadır kuran ve halay çeken kalabalık yıkımın ve ağaç sökümünün yaşandığı yere fidan dikti. Kalabalığın bekleyişi devam ediyor.

(soL - İstanbul)