İstanbul boyun eğmiyor, parkına sahip çıkıyor

Gezi Parkı'nı yok etmeye yönelik AKP barbarlığına boyun eğmeyeceğini ilan eden binlerce İstanbullu Gezi Parkı'nı doldurdu.

Güncelleme: 23:08
Gezi Parkı'ndaki eylem ritim grubuyla devam ediyor. "Munzur'un dağları da bizim, Taksim meydanı da Taksim Gezi Parkı da" pankartıyla Dersim Dernekleri Federasyonu Munzur Koruma Kurulu da Gezi Parkı'nda.



Güncelleme: 22:39
Gezi Parkı'ndaki direnişe destek olan sanatçı Ferhat Tunç, "burada katliam yapanlar, barıştan söz edemez" dedi. Daha sonra BDP Milletvekili Sırı Süreyya Önder konuştu. Önder "kaç gündür burada polis müdahalesine karşı direniyorsunuz, sizin bu direnişinizi selamlıyorum. Onlar biber gazıyla saldırıyor biz çadırımızla direneceğiz, sonuna kadar burada olacağız" dedi. Alanda faşizme karşı omuz omuza sloganları atılıyor.




Güncelleme: 20.53
Kardeş Türkülerin ardından Hilmi Yarayıcı sahneye çıktı.

Yarayıcı konuşmasında "Onlar karanlığı, işkenceyi, tutuculuğu temsil eder, biz ise aydınlığı, mücadeleyi temsil ederiz. Onlar halkalara bomba yağdıranların temsilcisi, biz ise Hatay ve Reyhanlı halklarının kardeşliğinin temsilcisiyiz. Onlar 3. köprüye Yavuz Sultan Selim adını versinler, biz her yere Nazımların, Yılmaz Güneylerin, Ahmet Kayaların adını vereceğiz" dedi.

Yarayıcı eşliğinde binlerce kişi Çav Bella'yı söyledi.

Güncelleme: 20.28

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu kısa bir konuşma yaptı. Serdaroğlu konuşmasında Hürriyet Marşı'nın sözlerini okuyarak şöyle dedi: "Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası"

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu konuşmasında biber gazının öldürücü etkisi olduğu uyarısını yaparken, oda olarak direniş alanında sağlık çadırı kurduklarını duyurdu.


Güncelleme: 20.05
"Taksim bizim, İstanbul bizim", "Reyhanlı ve Roboskiyi unutturma", "AKP halka hesap verecek" sloganlarının yükseldiği Gezi Parkı, en kalabalık günlerinden birini yaşıyor.


Güncelleme: 19.57

Mücella Yapıcı okuduğu basın açıklamasında polisin saldırısı sonrasında bir kişinin ameliyata alındığı bilgisini verdi. Yapıcı şöyle devam etti: "Vazgeçmeyiz biz, korku duvarını yıktık. Hep birlikte buradayız"


Gezi Parkı'nı ortadan kaldırmaya yönelik AKP saldırısına karşı binlerce İstanbullu şu an Gezi Parkı'nda toplanmış durumda.

Kalabalık gittikçe artacak gibi görünüyor.

Hep bir ağızdan AKP karşıtı sloganlar atılıyor. Alandan "Faşizme Karşı omuz omuza" "Tayyip istifa" sesleri yükseliyor..

(soL -İstanbul)