Isparta ve İzmir'de kaza: 9 ölü

Isparta ve İzmir'de meydana gelen trafik kazalarında toplam 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'dan Antalya'ya giden Tuna Çoban'ın kullandığı 32 ER 988 plakalı yolcu otobüsü, Kazaklar Tüneli mevkinde devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Otobüs içinde bazı yolcuların sıkıştığı belirlendi.

İzmir'de meydana gelen kazada ise İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan 6 yaşındaki Asra Nur Dolgun, hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, Menemen'deki bazı özel hastanelere de yaralı götürüldüğü ve kazada yaralananların sayısının 35 olarak tespit edildiği öğrenildi. İzmir'deki hastanelere gönderilen yaralılardan bazılarının da hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Öte yandan olayla ilgili soruşturmayı sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şarampole devrilen minibüsün şoförünü E.T'nin kan örneği alarak alkol testi yaptırdı. Kazadan 2 saat sonra kan alınarak yapılan testte, şoför E.T'nin 49.6 promil alkollü çıktığı iddia edildi.