İHD: Adana cehenneme çevriliyor

Adana’da ‘‘yasadışı örgüt propagandası ve üyeliği’’ suçlamasıyla iki çocuğa verilen sekiz yıllık hapis cezasına karşı İHD Adana Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.

soL (Adana) Adana'da çocuklara verilen cezalara dün bir yenisi daha eklendi. Barbaros Mahallesi'nde yapılan gösteriye katılarak PKK lehine slogan attığı iddiasıyla gözaltına alınan çocuklara hapis cezası verildi. Adana Ağır Ceza Mahkemesi ''örgüt propagandası ve örgüt üyeliği'' suçlamasıyla haklarında dava açılan iki çocuğa sekiz yıl ikişer yıl hapis cezası verdi.

Konuya ilişki İHD adana Şubesi tarafından bugün bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasın İHD Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın okudu. Açıkalın ''sadece bir taş atmak ve üç slogan atma iddiasının karşılığı 5 yıl cezaevi. Üstelik bu iki çocuğun yasadışı slogan attıklarının ve polise taş attıklarının tek delili de polis tutanaklarıdır. Başkada her hangi bir delil yoktur'' dedi. Yargılamaların çocuk hakları sözleşmesi başta olmak üzere, uluslar arası sözleşmelere aykırı yapıldığını söyleyen Açıkalın, ''Tutuklanan çocukların sözleşmelerde en kısa sürede tekrar Salı verilmesi ön görülürken Türkiye'de tutuklanan çocuklar aylarca yıllarca cezaevinde tutuluyor'' dedi.

Son 11 ay içerisinde 69 Kürt çocuğa toplam 300 yıl ceza verildiğini söyleyen Açıkalın, Adana'nın Kürt çocukları için cehenneme dönüştürülmekte olduğunu belirtti. Açıkalın, duyarlı insanları, çocukların yaşamını cehenneme döndüren bu uygulamalara karşı harekete geçmeye ve tepkilerini ortaya koymaya çağırdıktan sonra basın açıklamasına son verdi.