Hizmetleri uydudan bile görülüyormuş

AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, iktidarlarının 19 Mayıs ilçesine yaptığı hizmetlerin, internet ortamında i ´google´ haritalarından bile görüldüğünü söyleyerek, "19 Mayıs´a uydudan bile görülebilecek büyük ve derin izler bıraktık" dedi.

soL (Samsun) AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, iktidarlarının 19 Mayıs ilçesine yaptığı hizmetlerin, internet ortamında i &acutegoogle&acute haritalarından dahi görülebilecek kadar büyük

olduğunu söyledi. Kılıç, "19 Mayıs&acutea google haritalarından bakılacak olsa, uydudan bile görülebilecek büyük ve derin izler bıraktık" diye konuştu.

Nebiyan Projesi&acuteni biz hatırladık
30 kilometrelik 19 Mayıs bölünmüş yol çalışmalarının iktidarları tarafından sağlanan kaynaklarla kısa sürede tamamlandığını söyleyen Kılıç, ilçede yarım yüzyıldır bitirilemeyen Nebiyan İçme Suyu Grubu projesinin de AKP hükümeti tarafından hatırlandığına dikkat çekerek, eğitim ve sağlık alanında da ilçeye ciddi hizmetlerde bulunduklarını ifade etti.

Yollara para aktı
Kılıç, yaptığı açıklamada, "30 kilometrelik 19 Mayıs bölünmüş karayolunun temeli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Samsun-19 Mayıs bölünmüş yolu 23 milyon YTL harcanarak tamamlanmıştır. Yol çalışması bugün Bafra ilçesi yönüne doğru devam ettirilmektedir. Bu yol, 22 milyon YTL kaynakla Bafra&acuteya bağlanacak. 19 Mayıs ilçesindeki Nebiyan İçme Suyu Grubu 51 köy, 2 belde ve 54 yerleşim yerine su getirecek. Bu proje, yarım yüzyıllık unutulmuşluğun ardından KÖYDES çerçevesinde hükümetimiz tarafından hatırlandı. Bu içme suyu projesinin 6 milyon YTL&acutelik kredisi onaylandı ve en yakın zamanda bu iş bitirilecek" dedi.

Samsun'un merkezle birlikte halen 15 ilçesinde 15 susuz köy, Samsun'da 296 çeşmeli, 557 şebekeli ve 15 susuz köy bulunuyor. Susuz köylerden birinin Salıpazarı, 14'ünün ise Terme ilçesinde olduğu kaydedilirken, köylerin kanalizasyon durumu incelendiğinde ise 726 köyde kanalizasyon olmaması dikkat çekti. Verilere göre merkezde 12, Alaçam'da 53, Asarcık'ta 18, Ayvacık'ta 34, Bafra'da 105, Çarşamba'da 115, Havza'da 52, Kavak'ta 63, Ladik'te 30, 19 Mayıs'ta 23, Salıpazarı'nda 32, Tekkeköy'de 17, Terme'de 58, Vezirköprü'de 102 ve Yakakent'te 12 köyde kanalizasyon yok. 868 köyden 726'sında kanalizasyon bulunmuyor.