Haydi çocuklar promosyonlu imam hatip okuluna

AKP, Milli Eğitim aracılığıyla imam hatip okullarını özendiriyor. İmam hatip okullarına öğrencileri ve velileri özendirmek için yapılan çeşitli promosyonlara bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçe merkezi ve köyler için İmam Hatip okulu kampanyası başlattı.

Tekirdağ Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçe merkezi ve köyler için İmam Hatip Lisesi kampanyası başlattı.
Tekirdağ Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe merkezi ve köylere "Öğrencilerimizin taşıma, yemek ve eğitim masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır" yazılı ilanlar astı.

Bianet'ten Ekin KARACA'nın haberine göre ilçe merkezi ve köylerde belediye işletmelerine, okullara ve pek çok farklı yere asılan ilanlarda Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine açılacak imam hatip ortaokuluyla ilgili olarak "Öğrencilerimizin taşıma, yemek ve eğitim masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır" denildi.

Kampanya ilanında Muhammed el Buhari'nin "Pencere ne kadar büyükse, içeriye ay ışığı o kadar fazla girer" sözünün yer aldığı ilanda "Hayrabolu'da eğitime bir pencere daha açılıyor" ifadesi kullanıldı.

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yetkili okulun bu yıl açılacak olması nedeniyle velileri bilgilendirmek istediklerini, bazı velilerin imam hatip okullarında normal okullardaki uygulamaların geçerli olup olmadığını bilmediklerini belirtti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz ise, "Bütün okullar Milli Eğitim Bakanlığı'nındır ve tüm okulları cazip hale getirmek Milli Eğitim'in görevidir. Oysa burada sadece imam hatip ortaokulları için kampanya yapılıyor. Kaldı ki, yol ve yemek dışında eğitim masrafları diyor. Eğitim masrafı ne olabilir? Kitapları zaten bakanlık karşılıyor. Masraf olarak ne sunulduğu ve bu bağlamda veliye ne vaat edildiğini bilmiyoruz. Yaptıkları şey hukuki olabilir ama etik değil” dedi.

Korkmaz sözlerine şöyle devam etti:
"Tekirdağ gibi küçük bir yerde ilçeler ve merkez dahil dokuz imam hatip ortaokulu açılıyor. Ben bu okulları bu tür kampanyalarla doldurmaya gayret edeceklerini, sonrasında da 'halk istiyor' diyeceklerini düşünüyorum. Esas amaç köylerdeki çocukları imam hatip okuluna çekmek."