Hastanelere yazı: 'Din adamlarıyla yürüyüşe katılım sağlayın'

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden ildeki kamu hastanalerine gönderilen bir yazıda, "Sağlıklı yaşam ve Hareket yılı" kapsamında "Din adamları, imamlar ve cami cemaatiyle yürüyoruz" başlığıyla yapılacak yürüyüşe, hastane personelinin de katılımının sağlanması istendi.

(soL - Haber Merkezi) Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün imzasıyla il genelindeki Kamu Hastaneleri Birliği'nin Genel Sekreterliği'ne gönderilen yazıda, "Din adamları, imamlar ve cami cemaatiyle yürüyoruz" temalı bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirileceği, söz konusu etkinliğin tüm personele duyurularak katılımlarının sağlanması konusunda gereğinin yerine getirilmesi istendi.

23 Temmuz tarihli olarak kaleme alınan yazı, Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin'in imzasını taşıyor. Yazıda şu ifadelere yer veriliyor:

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na
(Tunceli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Sağlık Bakanlığınca "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmiştir. Bu kapsamda her ay Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte olup 3 Ağustos Pazar günü saat 18:00'de ilimiz merkezinde görevli sağlık çalışanları, Din adamları ve İmamlar ile ilimiz merkezinde bulunan Camilerin Cemaatinin katılımıyla İl Müftülüğünün önünde toplanılarak Cem Evi'ne kadar "Din Adamları, İmamlar ve Cami cemaati ile Yürüyoruz" temalı bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinliğin tüm personelinize duyurularak etkinliğe katılımlarının sağlanması hususunda,

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Dr. Musa Şahin
Halk Sağlığı Müdürü