Halkevleri’nin zam protestosuna polis saldırısı

Halkevleri üyelerinin İETT zamlarını protesto etmek için düzenledikleri eyleme Taksim’de polis saldırdı. Polisin, gözaltına aldığı göstericileri hastane kontrolü sonrasında çevik kuvvet otobüsünde dövdüğü kaydedildi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dün sessiz sedasız açıkladığı ulaşım zammını protesto etmek için Taksim'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyerek eylem yapmak isteyen Halkevciler, Taksim'de polisin saldırısına maruz kaldılar.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Oya Ersoy, "Halkevcileri gözaltına aldılar çünkü onlar da biliyor ki Yaptıkları zammın faturası ağır!. Krizin en ağır koşullarda yaşandığı şehirlerin başında İstanbul geliyor. Milyonlarca insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Üstelik birçok yere tek araçla gitmek mümkün değil. Yaptıkları zammın halka karşı olduğunu biliyorlar. Bile bile yapıyorlar. Halkın tepki göstermesini istemedikleri için saldırıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık kontrolü sonrası saldırı
Polisin, gözaltına aldığı eylemcileri Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki ilk kontrollerin ardından çevik kuvvet otobüsüne alarak tekrar darp ettiği öğrenildi. Halkevleri, bu saldırı nedeniyle çok sayıda yaralı olduğunu açıkladı.

Ersoy'un açıklamasında, "Yüz binlerce insanın işten atıldığı, binlerce çalışanın maaşını alamadığı, ücretlerin kesintiye uğradığı şu günlerde bırakın zam yapılmasını, ulaşım ücretlerinin düşürülmesi ve sabah 06.00-09.00 akşam 17.00-21.00 saatleri arsında ulaşımın ücretsiz olması şarttır. Ancak onlar halkı değil kendi karlarını düşünüyorlar. Metrobüs alımında halkın parasını Fransızlara peşkeş çektikler, zamlarla soyguna devam ediyorlar. Tayyip Erdoğan'ın "krizi fırsata çevireceğiz" sözünün anlamını yaptıklarından görüyoruz Krizi kendileri için fırsata çevirmek istiyorlar. Bu bir soygundur! Kriz halkı yaşamını sürdüremez hale getirmişken temel hizmetlere zam yapmanın adı halka düşmanlıktır!" denildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması ve doktor kontrolünün ardından hukuksuz saldırıyı gerçekleştiren polis memurlarının yargılanması talep edildi.