Halkçı başkana halk desteği

Belediye Başkanı Osman Özgüven'e Dikilililer sahip çıkıyor.

Belediyenin hizmetlerini, ücretsiz veya çok ucuza halka sunduğu için geçtiğimiz ay hakkında dava açılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ikinci kez davalık oldu. Özgüven hakkında bu sefer "ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konuttan sadece sekizine ceza verildiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

soL (İzmir) Dikili'de 10 tona kadar kullanılan sudan para almadığı gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanan Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında, bu kez "ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konuttan sadece sekizine ceza verildiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Danıştay 1. Dairesi, ''ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konutun sadece sekizine ceza verildiği" iddiasıyla Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İmar İşleri Amiri Ebru Çelik Kaval ve Fen İşleri Müdür Vekili Ali Uygan hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Soruşturmayla ilgili açıklama yapan Osman Özgüven "Burada geçmiş yıllarda da çatısı yüksek yapılan binalar varmış. Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden müfettişler inceleme yapıp gittiler. Herhangi bir durum tespiti yapmadılar. Sonra mülkiye müfettişi geldi, inceleme yaptı. Aynı durumdaki diğer evlerin de mühürlenmesi gerekiyor dediler. Biz de diğer evlerin projeye uygun hale getirilmesini istedik. Evler geçmiş dönemden ama çok da önemli değil. Danıştay 1. Dairesi görevi kötüye kullanmaktan hakkımızda soruşturma açılmasına karar vermiş. Fen işlerinin bir konusu, ben arkadaşlarıma sahip çıkıyorum" şeklinde konuştu.

Gözler üzerinde
Belediye başkanları hakkında bu tür soruşturmaların mutlaka olacağını belirten Özgüven, "Bundan sonra da sık sık şikâyet edileceğim, bunlara göğüs gereceğiz, yasalara uygun olmayan işi yapmayacağız. Vatandaşlar çatılarını yüksek yapmışlar. Şikâyet edilmişiz. Önemsenecek bir şey olarak görmüyorum. Gereği neyse yapılacak" dedi.

Bu tip davalarla Türkiye'nin değişik yerlerinde sık sık karşılanılmasına karşın Osman Özgüven'in "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılanması gözleri üzerine çekmeye yetiyor.

Dikili'de rüzgâr farklı esiyor
Dikili halkından yoğun destek aldığı bilinen Osman Özgüven'in uygulamalarıyla ilgili görüşünü aldığımız bir öğretmen, "Dikili'de Türkiye'de yaşananların tersine olaylar oluyor. Öyle ki, belediyemiz, memleket dört bir yandan satışa çıkarılmışken kamulaştırma yolunda adım atıyor. Mesela ekmeğe her yer zam yaparken Dikili'de belediyemizin fırını, ekmeğin fiyatını düşürüyor. Dikili'de rüzgâr farklı esiyor, iyi şeyler düşünmemek, desteklememek haksızlık olur" şeklinde konuştu.

"Belediye Başkanımız Fidel kadar değil ama solcu bir başkan, sonra belediyemiz Küba kadar değil ama halktan yana, emekçiden yana bir belediye... O yüzden sahip çıkmak lazım" diyen öğretmen, "başkanımız dediğim gibi emekten yana bir insan, belediyemizi de öyle bir belediye yapmaya çalıştı hâlâ daha uğraşıyor. Yanındayız, bu düzene ayak uydurmamak, umudumuzu kaybetmemek için yanındayız. Dikili AKP'ye teslim olmaz, gericiliğe, emek düşmanlığına, haksızlığa teslim olmaz" dedi.

Osman Özgüven hakkında "görevi kötüye kullanmak" gerekçesiyle geçtiğimiz ay açılan dava ise, Dikili Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.