Hal binasında eğitim görüyorlar

İmamoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, daha önce sebze hali olarak kullanılan okullarının yeni bir binaya taşınması için Adana Valiliği önünde eylem yaptı.

soL (Adana) Adana'ya 45 kilometre uzaklıktaki İmamoğlu ilçesinden gelen öğrenciler, Valilik önünde eylem yaptı.

Eskiden sebze hali olarak kullanılan binada çok zor şartlarda eğitim gördüklerini belirten öğrenciler, "okulumuz önceden sebze haliymiş. Domates satılan bir okulda eğitim yapıyoruz. Okul istiyoruz. Klimalar çalışmıyor, tavandan su damlıyor. Binanın çevresinde hayvanlar otluyor, bu da bizim eğitimimizi etkiliyor. En kısa zamanda sağlıklı koşullarda eğitim almak istiyoruz" dediler. Öğrenciler, sınavla kazanarak geldikleri okulu ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını da belirttiler.

"Dört yıldır kandırılıyoruz"
Çocuklarının sağlıksız koşullarda eğitim gördüğünü ifade eden veliler, "bu durumdan okul yönetimi ve öğretmenler de şikayetçi. Öğretmenler sürekli değişiyor. Kantin sınıfa dönüştürüldü. Bilgisayar olmasına rağmen bilgisayarlı eğitim yapılmıyor. Ulaşım zaten zor. 180-190 YTL servis ücreti veriyoruz, karşılığını alamıyoruz. Gelen öğretmenler, bir yıl dayanamıyor, tayinini istiyor. Dört yıldır bu çocuklar kandırılıyor. Sebze hali tadilatla okula dönüştürülmüş. Bu kadar olumsuzluğa rağmen bu çocuklar başarılılar" diye konuştular.

Öğrenciler ve velileri, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile görüşerek sorunlarını dile getirdikten sonra, Valilik önünden ayrıldılar.