Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Haksız su paraları iade ediliyor

İzmir’de suya zamla ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda belediye vatandaştan aldığı paranın bir kısmını geri iade ediyor.

Yayın Tarihi: 10.03.2010 , 12:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İzmir Birlikte Başaracağız Platformu'nun açtığı davanın sonucunda zammın yürütmesinin durdurulmasının ardından vatandaştan alınan fazla su paraları iade ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürütmenin durdurulması kararı sonucu halktan fazla aldığı su paralarının iadesine başladı. İzmir Birlikte Başaracağız Platformu'nun su zamlarının iptali istemiyle açtığı davada, mahkeme zammın yürütmesini durdurmuş, 1 Haziran ile 11 Kasım 2009 tarihlerinde tahsil edilen fazla paranın iade edilmesi kararlaştırılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu dönemde vatandaştan haksız yere alınan paraların iadesine başlarken, iade faturalardan mahsup edilmek suretiyle yapılacak.

İzmir Birlikte Başaracağız Platformu Sözcüsü Avukat Arif Ali Cangı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu İzmirliler için önemli bir kazanımdır. Bu sayede, 3 ay boyunca yoksulların, emekçilerin, dar gelirlilerin aile bütçelerine en az 10 liralık katkı sağlanmıştır” dedi. Cangı suyun temel bir hak olduğunu söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlık onuruna uygun bir hayat sürdürülebilmesi için ön koşul olan suya erişim hakkını ortadan kaldıran su zammını bütünüyle geri aldırıncaya kadar hukuksal ve meşru mücadelemiz sürecektir.”

(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.