Hakkını arayan TOKİ işçilerine kurşun

Kütahya'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konut inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle müteahhit firmanın şantiyesini bastı. Karşılık olarak işçilere kurşun sıkıldı.

Kütahya'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatında çalışan işçiler ile müteahhit firma arasında bir süredir süren gerilim bugün çatışmaya dönüştü. 2 aydır maaşlarını alamayan 13 işçi, müteahhit firmanın ofisini bastı. İşçilere karşılık olarak ise kurşun sıkıldı. Bir işçi ayağına isabet eden mermiyle yaralandı. Yaralı işçinin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Alınan bilgiye kadar, Kütahya-Tavşanlı karayolu kenarında bulunan Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ tarafından yapımı devam edilen 3'üncü etap toplu konut inşaatlarında çalışan 13 işçi, müteahhit firma yetkilileri ile tartıştıktan sonra ofisi taş yağmuruna tuttu.

Firma yetkililerinden birinin açtığı ateş sonucu bir işçinin yaralandığı bildirildi.

Olaylar üzerine bölgeye çok sayıda polisin geldiği ve işçilerle polis arasında çatışma çıktığı belirtildi. Çatışma sonrasında 12 işçi ve 18 firma yetkilisinin gözaltına alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta da aynı yerde yaklaşık 70 işçi maaşlarını alamadıkları için iki binanın çatısına çıkmış ve kiremitleri aşağı atmıştı. İşçiler bir binanın da çatısını ateşe vermişti.

(soL - Haber Merkezi)